Jaloersmakende festival foto's maken doe je zó!
18 juli 2018 
in Blog

Jaloersmakende festival foto's maken doe je zó!

Het festivalseizoen is weer begonnen. Lekker dansen, heerlijk eten en vooral gezelligheid van je vrienden om je heen. Dit gevoel wil je natuurlijk vastleggen. Maar hoe pak je dit nou het beste aan? Hoe maak je de mooiste festivalfoto’s? Volg onze tips voor het beste resultaat!

Lees ook: Tips voor fotograferen met je mobiele telefoon

festivalfotos

1. Wees er vroeg bij

Zorg ervoor dat je er vroeg bij bent. Aan het begin is alles net neergezet en ziet het er nog allemaal mooi en netjes uit. Het perfecte moment voor jouw foto’s! Er ligt nog geen troep op de grond, iedereen loopt er nog fris en fruitig bij en het zal waarschijnlijk nog niet helemaal vol met mensen zijn. Zelf ben je dan ook nog scherp genoeg om mooie foto’s te maken!

2. Let op details

Denk aan vuurwerk, slingers, lampionnen, ballonnen, borden met teksten en andere leuke details. Als je dit op de foto zet dan heb je gelijk weer de sfeer te pakken van het festival als je ze terugkijkt! Er is misschien wel een programma beschikbaar van de verschillende artiesten die komen optreden. Dan kan je jouw momenten kiezen om de beste foto’s te maken van al het moois om je heen!

3. Leg emoties vast

Op een festival draait het natuurlijk in eerste instantie om één ding: gezelligheid! En daarbij horen gekke momenten, dansende mensen, lachende gezichten. Allemaal mooie onderwerpen voor jouw foto’s. Probeer het moment aan te voelen en let goed op wat gebeurt. Komt er net een grote dj op het podium en wordt er een goed nummer ingezet? Dit is dan het moment om met je camera klaar te staan voor een foto van dansende mensen.

4. Foodfotografie

Foodfoto’s maken is toch altijd lastig. Hoe krijg je eten nou aantrekkelijk op de foto? Maak de foto’s van bovenaf of in elk geval zoals je zelf naar het eten kijkt. Kijk even naar wat er in de buurt ligt van jouw bordje. Een bestek setje staat er leuk naast, maar een vies servet natuurlijk niet. Je kunt ook het eten fotograferen als je het zelf in je hand hebt. Stel scherp op het eten en maak de achtergrond wazig. Zeker met festivalfood kan dit unieke plaatjes opleveren!

5. Gebruik een fancy filter

Festivals in Nederland betekent niet altijd een zonnige dag, helaas. Maar dat zonnetje kun je ook zelf maken! Gebruik filters die je foto warmer maken, of maak je foto helderder. Met een beetje geluk schijnt de zon, maar anders kan spelen met de juiste filter veel verschil maken!

6. De omgeving

Maak gebruik van de omgeving en het publiek. Het kan ook zijn dat er zich mooie natuur om je heen bevindt of dat er attributen zijn neergezet, zoals een schommel of een reuzenrad. Dit is een mooie eyecatcher en wil je terugzien als je door de foto’s bladert! En natuurlijk kan het podium niet ontbreken in jouw fotoreeks. Zorg dus dat je jouw omgeving goed in beeld brengt en leg de festivalsfeer vast!

Wil je graag jouw foto’s van dat ene mooie festival vereeuwigen? Laat al je festivalfoto’s afdrukken in een fotoboek, of maak er een toffe fotoslinger van!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen