arrow_drop_up arrow_drop_down

Foto op hout | staand

Verschillende afmetingen

Breedte

Verschillende afmetingen

Hoogte

Vurenhout, ayoushout of multiplex

12 pagina's inclusief

Whitewash

Vanaf €2,-

Vanaf 16,-

Begin nu

Foto op hout | staand

Als je op zoek bent naar een écht uniek product, dan is hout een goede keuze! Hout is een natuurproduct en daarom is geen een afdruk op hout hetzelfde. Daarnaast krijgt jouw afdruk een rustieke en natuurlijke uitstraling.

Bestel je bij ons een foto op hout? Kies dan uit drie verschillende houtsoorten: vurenhout, ayoushout en multiplex. Wil je meer weten over dit product? Hieronder vind je alle details!

Begin nu!

Voordelen van een foto op hout van Het Fotoalbum 


  • Rustieke uitstraling
  • Keuze uit verschillende houtsoorten
  • Horizontale- of verticale houtnerven
  • Geschikt voor binnen en buiten – mits onder een afdakje
  • Duurzaam hout voorzien van FSC- of PEFC-keurmerk
  • Keuze uit whitewash voor optimale kleuren

Type houtsoorten

Als je een foto op hout bij Het Fotoalbum bestelt heb je de keuze uit drie verschillende houtsoorten: vurenhout, ayoushout en multiplex. Elk van deze houtsoorten heeft zijn eigen kenmerken en een andere uitstraling. Het is dus belangrijk dat je het hout kiest dat het beste bij jou én je inrichting past. Om deze beslissing te kunnen maken, leggen we je uit wat de verschillen tussen onze houtsoorten zijn:

Vurenhout

Vurenhout is gemaakt van het hout van de fijnspar. Het is een bleke tot lichtgele houtsoort met een wat grovere tekening. Vurenhout kan niet goed tegen vocht en is daarom alleen geschikt om binnen op te hangen. Kies je voor een foto op vurenhout? Dan wordt jouw foto afgedrukt op planken van 2 centimeter dik en 10 centimeter breed. Om de 10 centimeter komt er dus een naad tussen jouw planken. Je kiest zelf of je deze horizontaal of verticaal wilt hebben.

Ayoushout

Ayoushout – ook wel abachi genoemd – is een loofhoutsoort. Kenmerkend is dat dit een gladde en harde houtsoort is. Het hout heeft van nature dan ook weinig nerven. Deze houtsoort kies je dus voor een egaler resultaat. De ayoushout planken kunnen een stuk beter tegen water dan het vurenhout of de multiplex en zijn dan ook zeer geschikt voor buiten. Mits je hem onder een afdakje plaatst. Ook de ayoushout planken worden geleverd in planken van 2 centimeter dik en 10 centimeter breed.

Multiplex

Tot slot kun je bij Het Fotoalbum kiezen voor een afdruk op multiplex. Multiplex bestaat uit dunnere houtlagen die met lijm aan elkaar bevestigd zijn. Zo wordt een dikkere en stevigere plaat gemaakt. Een foto laten drukken op multiplex is de voordeligste optie die Het Fotoalbum heeft. Een betaalbare manier om een foto op af te laten drukken! Extra voordeel: een foto op multiplex bestaat uit één plank. Deze afdruk heeft dus geen naden of nerven.

Buitengebruik

Niet elke soort hout kan even goed tegen water. Je kunt dan ook niet alle houtsoorten buiten ophangen. Het is dus verstandig om van te voren te beslissen of de foto buiten opgehangen wordt of niet. Wil je je foto buiten ophangen? Kies dan voor het ayoushout. Dit hout is beter bestand tegen water en kan gewoon buiten hangen. Hang hem wel onder een afdakje, want in weer en wind buiten hangen vindt ook deze plank niet leuk!

Natuurlijke werking hout

Hout is een heus natuurproduct en staat dus nooit stil. Hout kan namelijk krimpen en uitzetten! Dat noemen we 'de werking van hout'. Dat hout werkt, heeft te maken met de luchtvochtigheid in de ruimte. Hoe hoger de luchtvochtigheid, des te groter de kans dat het hout gaat uitzetten en vice versa. Bestel je dus een foto op hout? Hou er dan rekening mee dat het product kan werken en dus lichte veranderingen kan tonen!

Aanvullende mogelijkheden

Bij Het Fotoalbum zijn er verschillende aanvullende mogelijkheden als je een foto op hout bestelt. Deze mogelijkheden voeg je, tegen een kleine meerprijs, tijdens de bestelling toe aan je winkelmandje. Deze producten zijn bedoeld om de kwaliteit of het gebruiksgemak van jouw product te verhogen. Je kunt kiezen uit de volgende twee aanvullende opties.

Whitewash

Als u deze optie kiest krijgt de plank vóór het afdrukken van de foto een whitewash-behandeling. Dit zorgt ervoor dat de plank een neutralere kleur krijgt waardoor de kleuren van jouw foto beter tot zijn recht komen. Een whitewash optimaliseert dus de kleuren van jouw product en is daarom ook sterk aan te raden!

Houtnerven

De foto's op ayoushout en vurenhout worden geleverd op planken van 10 cm breed en 2 cm dik. Dat betekent dat een foto op deze houtsoorten op losse planken wordt gedrukt. Jij bepaalt zelf of deze planken horizontaal of verticaal gedrukt worden! Zo bepaal jij hoe de houtnerven op jouw product lopen.

Ophangbeugel

Wil je dit mooie product kopen maar weet je niet helemaal hoe je deze het bevestigt? Tijdens het bestellen van de foto op hout kun je een ophangbeugel mee bestellen. Deze ophangbeugel bevestig je gemakkelijk op de achterkant van het product en vervolgens zorg je ervoor dat het product altijd strak tegen de muur hangt!

Binnen 5 dagen verzonden

Onze producten worden binnen 5 werkdagen verzonden.

Laagste prijs van NL!

Door hoge oplages en efficientie zijn wij de goedkoopste.

93% raad ons aan

Volgens onafhankelijk onderzoek raad 93% ons aan.

Niet goed? Geld terug!

Niet tevreden over je bestelling? Dan heb je recht op de garantie van Het Fotoalbum. Wanneer het door ons geleverde product gebreken vertoont die tijdens on productie of zend proces zijn ontstaan leveren wij een nieuw product of retourneren wij het aanschafbedrag.

Levering en verzendkosten

De geschatte levertijd is 5 werkdagen. De verzendkosten binnen Nederland en België zijn €4,95.

Specificaties

FormaatPrijs multiplex Prijs vurenhout Prijs ayoushout Extra optie: whitewash Online software
20x30 cm16,-30,- 33,- 2,- 
30x40 cm29,-44,- 49,- 6,- 
40x60 cm54,-73,- 88,- 10,- 
50x70 cm77,-100,- 114,- 13,- 
60x80 cm104,-131,- 151,- 17,- 
80x120 cm150,- 245,- 286,- 20,- 

Offline software

Snel en eenvoudig: 

Voeg foto's toe, drag and drop en kies jouw favoriete achtergrond. Geniet van een vooraf ingestelde indeling, of bepaal zelf.


Wij adviseren:

Voor een fotoboek maken of een foto agenda maken adviseert Het Fotoalbum om de offline software te gebruiken.


Begin nu

Begin nu


Ga terug naar alle maten
Wij maken gebruik van cookies