3 fotografeer tips voor tijdens je wandelvakantie
04 januari 2023 
in Blog

3 fotografeer tips voor tijdens je wandelvakantie

Een wandel vakantie is een mooie gelegenheid om foto's te maken. Onderweg kom je namelijk genoeg mooie plekjes tegen. Daarvoor maakt het niet uit of je in Nederland op vakantie bent of dat je naar het buitenland gaat. En wat is er als fotograaf nu leuker dan deze prachtige locaties vastleggen? Denk hierbij aan mooie vogels in de natuur, een prachtige zon, of een onweerstaanbaar uitzicht. Allemaal dingen geschikt voor jouw foto.

1. Varieer in hoogtes
Eén van de leuke dingen aan fotografie is dat je altijd zelf mag bepalen vanuit welke hoek je een foto neemt. Dit is natuurlijk ontzettend leuk om toe te passen wanneer je op reis bent. Je kunt je camera laag bij de grond houden als je bijvoorbeeld schoenen op een bepaalde manier in beeld wilt brengen. Maar je kunt er ook voor kiezen om je camera voor een bloemenveld te zetten. Zo wordt jouw foto heel anders dan wanneer jij je foto recht van voren maakt.

Het is ook een optie om je camera boven je hoofd te houden. Op die manier creëer je een leuk effect in jouw foto. Door te experimenteren met fotograferen in verschillende hoogtes leer je steeds beter fotograferen. Wees creatief en probeer eens een paar perspectieven alvast uit voordat je op vakantie gaat.

2. Vroeg op, of in de avond op pad.
Hoewel de temperatuur midden op de dag het heetst is, kiest men er vaak voor om juist dan te gaan wandelen. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat veel mensen niet weten dat het veel mooier is om s’ ochtends of s’ avonds te gaan wandelen. Op die momenten staat de zon namelijk laag waardoor er een prachtige oranje gloed zichtbaar is. Ga je tijdens het gouden uur foto’s maken? Dan mag je er vanuit gaan dat je met hele mooie foto’s thuiskomt.

3. GENIETEN!
Super leuk dat je je fotografie skills kunt benutten in de vakantie. Toch zit er een gevaar aan het maken van foto's op vakantie. Je kunt zo bezig zijn met het maken van de foto's en het op beeld krijgen van het perfecte plaatje dat je helemaal vergeet te genieten. Kies er ook eens voor om de camera even opzij te leggen en te genieten van alles om je heen. Op die manier ga je niet op vakantie om foto's te maken, maar om zelf te genieten van je vakantie.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen