4 tips voor het voorbereiden van je vakantie
25 augustus 2023 

4 tips voor het voorbereiden van je vakantie


Wanneer je op vakantie gaat vergt dit altijd enige voorbereiding. Van het boeken van de accomodatie tot het regelen van de vliegtickets of het bekijken van de reisroute met de auto. Wat heb je allemaal nodig, wat moet er vooraf gereserveerd worden en hoe zorg je ervoor dat er niks vergeten wordt? Geen zorgen: wij gaan je vier tips geven voor het voorbereiden van je volgende vakantie!

Gebruik vergelijkingswebsites

Op het wereld wijde web zijn verschillende vergelijkingswebistes te vinden, van hotels en vliegtickets vergelijken tot het vergelijken van verschillende activiteiten op de vakantiebestemming. Voor sommige mensen helpt dit ontzettend, de ander boekt liever op de website waar ze dit altijd doen. Toch ben je vaak wel goedkoper uit op een vergelijkingswebsite, omdat dit het vergelijken van verschillende aanbieders én prijzen makkelijker maakt.

Behalve het vergelijken van hotels en vliegtickets, kun je ook je parkeergelegenheid op de luchthaven hiermee uitkiezen. Wil je zeker zijn van een ontspannen begin van je vakantie vanaf Schiphol Airport? Kies dan voor valet parking Schiphol. Dan stap je namelijk direct uit bij de luchthaven, zonder tussenkomst van een shuttlebus of een lange loopafstand vanaf de parkeerplaats. Dit scheelt veel stress en ook tijd, waardoor je ontspannen door de security kunt lopen na het afgeven van je auto.

Maak een lijst van benodigdheden

Bekijk allereerst welke reisdocumenten je nodig hebt. Binnen de EU kun je met alleen een ID-kaart reizen, maar daar buiten is een geldig paspoort nodig. Onlangs is het Verenigd Koninkrijk uit de EU getreden, waardoor je ook als je naar ons ‘buurland’ wilt reizen een paspoort moet hebben. Slik je medicijnen die behoren tot de opiumwet? Dan is een medicijnverklaring ook nodig, zoals een Schengenverklaring. Regel dit op tijd, want het kan soms enkele dagen duren voordat het goedgekeurd wordt.

Verder is het ook goed om een inpaklijst te maken, zodat je niks vergeet. Het is volledig afhankelijk van je vakantiebestemming wat je nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld de mooiste stranden van Kreta gaan bezoeken komende zomer? Dan kan een bikini (of twee) en een grote badhandoek natuurlijk niet ontbreken! Ook een zonnebril is handig om mee te nemen. Verder natuurlijk ook voldoende ondergoed, kleding, wanneer nodig beddengoed en handdoeken en de juiste schoenen. Vergeet ook niet je badslippers mee te nemen als je naar een zwembad of het strand toe wilt.

Bekijk activiteiten op je vakantiebestemming

Het kan natuurlijk zo zijn dat je liever ter plaatse bedenkt wat je gaat doen die dag, maar het is altijd fijn om vooraf te bekijken wat er allemaal te doen is ter plaatse. Welke stranden zijn er bijvoorbeeld in de buurt, is er een leuk waterpark waar je heen wilt en zijn er nog belangrijke bezienswaardigheden die je gezien moet hebben? Je kunt alles simpelweg noteren in je telefoon of uittypen en printen om mee te nemen op reis. 

Sommige activiteiten kun je beter vooraf al reserveren, zoals een boottocht of paardrijden bijvoorbeeld. Als je vooraf thuis al een bedrijf hebt gevonden, kun je deze vlak voor vertrek alvast contacteren. Zo voorkom je dat ze volgeboekt zijn tijdens jouw vakantieperiode.

Licht je omgeving in over je vakantie

Het klinkt misschien niet zo belangrijk, maar het is altijd goed om je omgeving te laten weten dat je weg gaat. Zo kan er iemand op je planten passen, maar weten ze ook dat het huis een tijdje leeg is. Dit vergroot natuurlijk de kans op inbraken en is daarom goed om in de gaten te houden. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je directe omgeving al eerder op die vakantiebestemming is geweest en dus goede tips voor je heeft!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen