Vijf tips voor leuke Halloween foto's!
31 oktober 2017 
in Blog

Vijf tips voor leuke Halloween foto's!

Het is (bijna) Halloween! Een dag waarop je heerlijk kunt griezelen. Misschien heb je wel een Halloween feest of maak je (met de kinderen) Halloween knutselwerken. Ondanks dat Halloween van oorsprong een Amerikaanse feestdag is, zien we in Nederland ook steeds meer liefhebbers voor dit griezelfeest. Dat is maar goed ook, want Halloween is hartstikke leuk! Bij Halloween denken we aan pompoenen, vleermuizen, griezels, vampieren en spinnenwebben. En dat leent zich natuurlijk voor leuke fotografie. Tijdens een Halloween feest is het hilarisch om foto’s te maken! Daarom hebben wij een aantal tips voor je bedacht waarmee je jouw Halloween foto’s écht griezelig kunt maken.

Tip 1: locatie

Het begint allemaal met een griezelige locatie. Zelf denken we hierbij aan een donker bos, een verlaten huis of een open veld, maar hier kun je zelf natuurlijk hele andere ideeën bij hebben. Regent het? Dan zijn er natuurlijk ook eindeloos veel opties voor een griezelige binnen locatie. Woonkamers, schuren of kinderkamers, bijna elke ruimte is wel om te toveren tot een spookhuis! Extra leuk: laat de ruimte matchen met de griezel of het thema dat je wilt fotograferen! Een artistieke foto in een donkere ruimte maakt je Halloween foto’s nog mysterieuzer.

Tip 2: Halloween attributen

Als de locatie gekozen is, is het tijd om deze aan te kleden! Dit doen we natuurlijk met Halloween attributen. Kleed de ruimte of locatie aan met spinnenwebben, pompoenen, grafstenen, enge poppen of bijvoorbeeld afgehakte lichaamsdelen. Griezelig! Deze attributen kun je steeds vaker bij grote winkelketens als Blokker en Action vinden, maar ook op internet zijn er enorm veel attributen te bestellen! Wil je helemaal uitpakken? Hangt dan een zelfgemaakt griezel slinger op. Bij Het Fotoalbum kun je zelf een slinger maken. Wanneer je kiest voor bloederige en enge foto’s past dit helemaal in het thema. Deze attributen kunnen ervoor zorgen dat jouw ruimte écht griezelig wordt. Nu maar hopen dat de mensen het nog aandurven om binnen te komen…

Lees ook: Vijf tips voor fotograferen tijdens de donkere maanden

  

Tip 3: Halloween make-up

Uiteraard onmisbaar in dit rijtje is de Halloween make-up. Tegenwoordig zijn er veel artiesten die gespecialiseerd zijn in het aanbrengen van Halloween make-up, maar op YouTube zijn er ook een hoop tutorials te vinden die je gewoon thuis kunt uitvoeren! Het aanbrengen van make-up kan jouw foto’s net wat extra’s geven. Doe dus inspiratie op en kijk welke make-up er binnen jouw mogelijkheden ligt!

Tip 4: rook

Je hebt het vast weleens voorbij zien komen in films: onheilspellende dikke rookpluimen en mist. Wist je dat je dit zelf ook gewoon thuis kunt maken? Dat maakt je foto’s pas écht Halloween proof. De rook maak je door het gebruik van rookpillen/staven. Als je deze laat branden geven deze voor een korte tijd dikke gekleurde rook af. Je koopt ze hier.

Tip 5: nabewerking

Daarnaast kun je met nabewerking veel doen om jouw foto’s een griezelige uitstraling te geven. Maak ze bijvoorbeeld donkerder, zodat ze grauw overkomen. Of laat de rode kleur van het bloed er nog meer uitspringen! Zo zorg je ervoor dat iedereen ziet hoe eng jouw Halloween is geweest!


Zijn de Halloween foto’s mooi geworden? Plaats ze dan in een fotoboek of in de maand oktober van deze fotokalender!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen