Adventskalender: Waarom met chocolade?
01 december 2018 
in Blog

Adventskalender: Waarom met chocolade?

Eeuwen geleden begon men voor het eerst met de advent, een eeuwenoude traditie in de periode voor de kerst. In december werd er iedere zondag, in de kerk of thuis, een kaars aangestoken. Dit gebeurde vier weken achter elkaar, totdat er op de laatste zondag voor kerst 4 kaarsen brandden. Sindsdien wordt er vanaf 1 december iedere dag een kaars aangestoken zodat kinderen weten hoe lang het nog duurt totdat het kerst is. Tegenwoordig ziet de adventskalender er heel wat anders uit. Kinderen verheugen zich op het iedere dag open maken van een vakje en het daarbij opsmikkelen van een heerlijk chocolaatje. Maar waarom chocolade? En waarom elke dag maar eentje? Lees snel verder!

Lees ook: Eén gepersonaliseerde familiekalender, leuk én handig

  

Je wordt blij van chocolade

Laten wij eerlijk zijn, want ook jij maakt je hier schuldig aan: van eten word je blij! Natuurlijk zijn de ongezonde producten het lekkerst. Denk aan een heerlijk stuk appeltaart, een hamburger of een reep chocolade. Helaas zorgen deze ongezonde dingen vaak voor een schuldgevoel achteraf. Maar wist je dat er ook voordelen zitten aan dat stukje chocolade? Chocolade bevat namelijk een stofje genaamd Fenylethylamine. Dit is dezelfde stof die in je hersenen ontstaat wanneer je verliefd bent, fijn he?! Daarnaast zorgt het ook voor minder stress. Best handig! We kunnen concluderen dat een klein stukje chocolade per dag zeker geen kwaad kan; het maakt ons zelf een stukje vrolijker!

Anti-grijs haar

Dit weten de meeste mensen niet. Maar chocolade bevat een mineraal koper. Dit heeft effect op de pigmentvorming van je haar. Daarnaast is chocolade ook een stuk goedkoper dan een bezoekje aan de kapper.

Vind jij ook dat de chocolade in adventskalenders altijd zo apart smaakt? Dit komt omdat er goedkopere ingrediënten worden gebruikt waaronder ook de boter. Zodat de chocolade makkelijker in de vormpjes gegoten kan worden. Het Fotoalbum heeft daar een oplossing voor. Namelijk een adventskalender gevuld met heerlijke Celebrations. Daarnaast kun je ook nog eens je eigen foto laten afdrukken op de adventskalender! Hoe leuk is dat?

Lees ook: internationale anti dieetdag: maak een receptenboek!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen