Een baby fotoalbum maak je zo!
30 juni 2017 
in Blog

Een baby fotoalbum maak je zo!

Wat worden ze toch snel groot: een zin die elke ouder minstens één keer heeft gehoord. De tijd gaat snel en voor je het weet is jouw kleine dreumes niet zo klein meer. Wil je de tijd toch even stilzetten? Maak dan foto’s, foto’s en nog meer foto’s. Zo heb jij genoeg materiaal om een mooi baby fotoalbum te vullen. Hieronder delen wij een aantal tips waarmee jij je eigen babyalbum extra mooi kunt maken. Zo blijft jouw kleintje toch altijd een beetje klein!

Maak foto’s, foto’s en nog meer foto’s!

We zeiden het al even, maar de sleutel tot een mooi baby fotoboek zijn foto’s. Veel foto’s wel te verstaan. Wees dus niet bang om je camera te gebruiken. Je kunt variëren door foto’s uit verschillende standpunten te maken. Fotografeer jouw kindje uit elke hoek en zorg dat je de voor jou speciale momenten – een kus van papa, een knuffel van zus of een dutje bij mama – vastlegt. Naast deze foto’s leveren close-up foto’s vaak ook mooie plaatjes om toe te voegen in een babyalbum. Maak bijvoorbeeld eens een close-up van die lieve kleine vingertjes of schattige babyvoetjes!

Gebruik achtergronden

Een babyfotoalbum wordt natuurlijk nog leuker met de juiste achtergrond! In onze software is het mogelijk om elke pagina een andere achtergrond te geven. Zo kun je ervoor kiezen op drukke pagina’s een rustige achtergrond toe te voegen en op rustige pagina’s juist een wat drukkere! Je kunt in onze software kiezen om zelf een achtergrond toe te voegen of een van de achtergronden die wij beschikbaar hebben te selecteren. Onze tip: maak vooral gebruik van pastelkleuren en zachte achtergronden. Zo houdt jouw baby fotoalbum echt iets lieflijks!

Lees ook: Met deze tips zet je je huisdier op zijn mooist op de foto

Maak gebruik van kaders/maskers

De kaders en maskers die wij hebben toegevoegd in onze software kunnen jouw fotoboek net dat beetje extra geven. De maskers helpen je om uitsneden van jouw foto’s te maken. Kies bijvoorbeeld om een uitsnede te maken in de vorm van een wolkje, ruit of met een bloemenrand. Daarnaast zijn de kaders toegevoegd in de software om een mooi kader of rand om jouw foto te plaatsen. Zo komt jouw foto nog beter naar voren in je baby fotoalbum.

Gebruik zwart-wit foto’s

Sommige foto’s zijn gewoon nog net even mooier in zwart-wit. Daarom hebben we deze filter dan ook toegevoegd in onze software. Je vindt hem onder het kopje modus in ‘enhance foto’. De grijstinten geven vaak wat meer zachtheid aan de foto. Daarnaast kun je de zwart-wit filter gebruiken om een rood huidje, krasje of pukkeltje minder zichtbaar te maken in jouw foto! Multifunctioneel dus!

Gebruik stickers in je baby fotoalbum

Als laatste tip: ga lekker scrapbooken! In onze software hebben we een scrapbook functie toegevoegd. Deze functie biedt opties waarmee je pagina’s kan opleuken door middel van het plaatsen van een stickers in jouw baby fotoalbum. Hierbij kun je denken aan cartoons van babyflesjes, knuffelbeertjes, voetafdrukjes enzovoorts! Zo kun je jouw baby fotoboek dus extra leuk maken om doorheen te bladeren

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Wil Pleune.
Door

Wil Pleune.

op 13 Dec 2018

Ik ben een vrouw van 81 jaar. Ik zou een levensboek willen maken met heel veel ( laptop?) tekst, (gescande?) spulletjes en veel foto's. Is dat mogelijk? Zoiets zie ik niet?

Reactie plaatsen