Hoe bescherm je jouw camera tegen de kou?
29 november 2018 
in Blog

Hoe bescherm je jouw camera tegen de kou?

Het is weer wintertijd. De tijd van Sinterklaas, kerst en oud en nieuw en dus gezelligheid. Lekker warm binnen bij de openhaard zitten onder een dekentje en met een kop warme chocolademelk in je handen. Want oh, wat is het koud buiten! Natuurlijk wil je niet alleen maar binnen zitten. Trek er eens lekker op uit en ga naar buiten. Misschien ga je zelfs wel op wintersport en heb je te maken met extreme kou. Je kleed jezelf dik aan om je te beschermen tegen de kou. Maar wist je dat je jouw camera hier ook tegen moet beschermen? Hieronder lees je wat adviezen over hoe je dit het beste kunt doen.

Neem een extra batterij mee

Wist je dat door koudere temperaturen je batterij een stuk minder lang mee gaat? Neem dus altijd een extra batterij mee als je op pad gaat. Bewaar deze dan bijvoorbeeld in de binnenzak van je jas, zodat hij wel warm blijft. Haal de batterij er pas uit als je hem ook echt gaat gebruiken.

Gebruik touchscreen handschoenen

Bij gebruik van je camera is het handig om handschoenen aan te schaffen die geschikt zijn om een touchscreen mee te bedienen. Hierdoor houd je warme handen en kun je gewoon doorgaan met fotograferen!

Lees ook: Fotograferen in IJsland.

  

Blaas niet in je camera als je buiten bent

Door op je camera te blazen om bijvoorbeeld iets weg te halen, kan je ervoor zorgen dat door de condens je camera wat bevriest. Gebruik liever een lensdoekje om je camera schoon te houden. Ook kun je het beste je camera buiten niet onder je jas bewaren. Dit is ook een te groot contrast als je hem er dan weer onder vandaan haalt.

Een regenhoes voor je camera

Zeker bij regen, maar ook bij sneeuw, is het verstandig om een regenhoes te gebruiken voor je camera. Zo bescherm je jouw camera tegen eventueel vocht wat er op kan komen en kun je gewoon doorgaan met het maken van mooie foto´s!

Camera van koud naar warm

Het contrast kan in de winter best groot zijn als je van het koude weer buiten, lekker warm naar binnen gaat. Dit is alleen niet heel goed voor je camera. Om je camera te beschermen kun je hem het beste even in de cameratas laten zitten als je binnen komt. Zo kan hij rustig opwarmen en voorkom je condensvorming.

Lees ook: Wintersportfotografie tips: zo maak je de mooiste foto’s in de sneeuw!

 

Een winterse foto kan erg mooi zijn. Hang deze aan de muur op een toffe wanddecoratie of laat ze vereeuwigen in een mooi fotoboek!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen