Bezienswaardigheden in Kaapstad

Elf uur vliegen, grote insecten en een hoop toeristen. Dit zijn allemaal redenen waarom je niet naar Kaapstad zou gaan, toch? Maar wat nou als wij jou vertellen dat je dan alle prachtige bezienswaardigheden van Kaapstad mist, bijvoorbeeld de Tafelberg met een prachtig uitzicht over de stad of de safari met misschien wel een baby neushoorn.

Bo-kaap

In deze tijd is Instagram natuurlijk helemaal de trend. Bo-kaap is de perfecte plek voor de prachtige plaatjes. Dit dorpje staat namelijk helemaal vol met gekleurde huizen. Elke kleur stond vroeger voor een andere baan. Zo stond de kleur rood bijvoorbeeld voor doktoren. Super interessant! Ook erg leuk om te bezoeken in Bo-kaap is het Bo-kaap museum. Hier kun je onder andere de geschiedenis vinden van de huizen.

Zoals gezegd is Bo-kaap de ideale plek voor het maken van de perfecte foto. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er bijna altijd fotoshoots plaatsvinden en dat er veel mensen elkaar fotograferen. Maar Bo-kaap is meer dan de perfecte fotoplek! Er zijn ook veel leuke kleine souvenirwinkeltjes te vinden. Echt een plek dus waar je even langs moet gaan.

Tafelberg

Of je nou lui bent of juist energiek, de Tafelberg heeft voor ieder wat wils. Hou je nou niet zo van lopen? Dan kan je gerust met de kabelbaan. Een tip die wij jou graag meegeven: bestel je kaartjes van te voren. Dit voorkomt dat je heel lang in de rij moet staan.

Als je juist wel erg van wandelen houdt kun je de Tafelberg zelf beklimmen of samen met een gids. Als je gaat lopen is de kans is dan wel groter dat je dassies tegenkomt. Dassies zijn een soort grote cavia’s. Ze zijn erg leuk om te zien, maar lief zijn ze niet. Aai ze daarom absoluut niet. Als je de Tafelberg te voet beklimt heb je onderweg een prachtige tocht met verschillende mooie uitzichten. Als je eenmaal op de tafelberg staat kan je een rondje van 45 minuten lopen over de bovenkant van de berg. Oftewel: 45 minuten genieten van een prachtig uitzicht vanuit verschillende perspectieven.

Safari aquila

De ultieme Afrika beleving is natuurlijk wilde dieren als leeuwen of olifanten in het echt zien. Als je twee uurtjes rijdt vanuit de binnenstad van Kaapstad kom je bij het prachtige Aquila Resort. Niet alleen het resort is mooi, ook de reis ernaartoe!

Bij het Aquila Resort kun je bij binnenkomst eerst genieten van een buffet om vervolgens naar de safaribussen te gaan. Omdat de bussen open zijn kun je gedurende de safari mooie foto’s maken! Bij dit bedrijf is de kans heel groot dat je dieren tegenkomt, omdat het een heel groot beschermd gebied is. De neushoorns hebben bijvoorbeeld ook gewoon nog hun hoorn en kunnen er in rust leven.

    

V&A Waterfront

V&A Waterfront is een leuke plek om te shoppen.In dit historische hart van de haven van Kaapstad zit een groot winkelcentrum en een hoop souvenirwinkeltjes. Ook is dit een plek vol met straatmuzikanten, wat het erg gezellig maakt. Mensen staan te dansen en te zingen of staan met open mond te kijken naar wat die artiesten allemaal kunnen.

Een hapje eten is natuurlijk ook erg belangrijk. Bij V&A Waterfront heb je genoeg keuze! Er is een grote foodmarket waar je heel veel lekkers kunt scoren: van burgers tot Afrikaans eten en wafels. Er is genoeg keuzen voor iedereen.

V&A waterfront is ook de plek om te onderhandelen als je bijvoorbeeld nog een boottocht wilt maken tijdens je reis in Kaapstad. Er staan hier tentjes die verschillende activiteiten aanbieden, waarbij je dus even goed kan onderhandelen en op een mooie prijs uit kan komen.

The Company Garden

Wil je tussen alle activiteiten door ook even de rust opzoeken in Kaapstad? Dan is dit de juiste plek. Dit park ligt midden in de stad en is heerlijk rustig. Wat ook leuk is: er is in dit park een kruidentuin. Bij de verschillende kruiden staan bordjes, zodat je kunt zien waar de kruiden goed voor zijn. Hoe leuk is dat!

Naast dat je dus lekker tussen de kruiden kan snuffelen zijn er ook eekhoorns. De eekhoorns zijn tam en enorm nieuwsgierig. Ze komen dan ook rustig achterop je fiets zitten of even kijken wat je te eten voor ze hebt. Als je mazzel hebt kan je ze zelfs aaien. Maar wel uitkijken, want het blijven natuurlijk wilde dieren.

Moca museum

Het Zeitz Museum of Contemporary African Art, ook wel bekend als MOCA museum. Dit museum is al een plaatje om te zien van de buitenkant. Het museum heeft namelijk hele gekke ramen. Dit is echter nog niks vergeleken bij de binnenkant.

Het is een moderne kunst museum met veel verschillende vormen van kunst. Zo hangen er niet alleen foto’s, maar ook enorme schermen met video’s en schilderijen. Hierdoor is er voor iedereen wel iets. Hierdoor is er voor iedereen wel iets en het museum blijft je verrassen. Wat het nog specialer maakt is dat je op het dak van het museum begint en dan zo naar beneden loopt.

Mama Africa

Van al die leuke bezienswaardigheden in Kaapstad krijg je natuurlijk trek. Mama Africa is een heel speciaal restaurant, waarbij het eten alleen al een hele ervaring is. Een ervaring die zeker niet mag ontbreken tijdens jouw trip naar Kaapstad!

Mama Africa maakt van elk hapje een hele belevenis. Om te beginnen kan je er de gekste dingen eten, bijvoorbeeld struisvogel of krokodil. Om het nog leuker te maken wordt er de hele avond gedanst en er is er live Afrikaanse muziek, waardoor je zeker langer wilt blijven hangen.

Robbeneiland

Robbeneiland kennen de meeste mensen wel. Dit is het eiland waar Nelson Mandela vast heeft gezeten. Op het eiland zelf krijg je een tour met de bus, waarbij je de scholen ziet die toen gebruikt werden en nu zelfs nog steeds in gebruik zijn. Als je geluk hebt kom je tijdens de bustour ook pinguïns tegen.

Naast de bustour kun je ook een rondleiding van iemand krijgen die echt vast gezeten heeft in de gevangenis. Hij of zij vertelt over de tijd daar. Al zou je zes keer de rondleiding doen, elke gids heeft weer wat anders te vertellen waardoor het interessant blijft.

Zou je graag een walvistocht willen doen? Als je rond februari/maart naar Robbeneiland gaat is dat niet nodig! Tijdens de tocht met de veerboot naar het eiland zie je al meer dan genoeg walvissen. Twee vliegen in één klap dus!

Al deze bezienswaardigheden – en natuurlijk de overheerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen – zorgen ervoor dat Kaapstad zeker niet mag ontbreken op jouw lijst voor volgende stedentrips!

Hopelijk heb je genoeg tips om een geweldige vakantie te hebben. Vergeet niet je camera mee te nemen om al het moois vast te leggen. Thuis kun je altijd even terugkijken en herinneringen ophalen. Bundel je foto’s samen in een mooi fotoboek zodat je altijd alles bij elkaar hebt.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen