Bezienswaardigheden Praag

Ben jij nog op zoek naar een leuke stedentrip? Binnen anderhalf uur zit je in Praag, waar meer dan genoeg te beleven valt. In deze stad is nog veel bewaard gebleven van de historie van Tsjechië. Veel gebouwen zijn nog van eeuwen terug. Het is dus zeker de moeite waard om de stad te bezoeken. Hieronder hebben de we mooiste bezienswaardigheden voor je op een rij gezet.

Karelsbrug

Dit is één van de bekendste bruggen van Praag. Je hebt  vanaf hier een prachtig mooi uitzicht over de oude stad. Daarom is deze hotspot voor zowel overdag als ’s avonds aan te raden. Overdag heb je goed zicht op alle mooie beelden die op de brug te vinden zijn. Aan allebei de kanten van de brug vind je een poort en torens. Deze bieden toegang tot een ander gedeelte van de stad. De brug van 500 meter begeleid je over de Moldau rivier  en brengt je in 14e -eeuwse sferen. ’s Avonds geeft een wandeling over de brug een prachtig uitzicht op een zee van lichtjes.

Staroměstské náměstí

Dit is hoogstwaarschijnlijk toch wel de bekendste bezienswaardigheid van Praag. Dit prachtige uurwerk geeft ook nog eens de stand van de zon en de maan aan. Elk uur komen er vanuit kleine klepjes beelden uit het gebouw. Volgens legendes was het stadsbestuur bang dat de bouwer van de dit meesterwerk, kunstenaar Hanus, nog zo’n klok zou maken. Om dit te voorkomen is Hanus blind gemaakt. Echter zijn dit maar verhalen en weet niemand of het waargebeurd is. Wel weet iedereen dat dit prachtige meesterwerk alleen in Praag te bewonderen is.  

Praag Praag Praag

Lees ook: vijf tips: zo krijg je de mooiste vakantie foto’s

Het Oude Stadsplein

Dit grote plein ligt gecentreerd in het stadshart van Praag. Vroeger was het een luguber plein waar onthoofdingen plaatsvonden. Nu is het (gelukkig) een vrolijk plein vol met straatartiesten. Zo kom je hier clowns, Tsjechische muzikanten en bellenblazers tegen. Vanaf het plein heb je zicht op de toren met het bekende klokwerk, de Tynkerk en het oude stadhuis.

TynkerkPraag

De Tynkerk is te zien vanaf het Oude Stadsplein. Dit prachtige gotische gebouw heeft nog veel over van de oude stijl. De twee 80 meter hoge torens steken overal bovenuit.

Praagse Burcht

Eén van de oudste gebouwen van Praag is de Praagse Burcht, ook wel ‘Pražský hrad’ in het Tsjechisch. Het gebouw bestaat al vanaf de 9de eeuw en heeft dus al veel doorstaan. Omdat de Burcht op een berg ligt is deze al van ver te bewonderen. In de Burcht vind je verschillende kerken, kathedralen, pleintjes en straatjes. Deze worden hieronder verder toegelicht.

Sint-Vituskathedraal

De Sint-Vituskathedraal ligt op het hoogste punt van de burcht en steekt dus overal boven uit. Er is 600 jaar gewerkt aan deze immense kathedraal. Niet alleen van buiten maar ook van binnen is het kathedraal prachtig. Er is een koninklijke crypte, een gouden portaal, het hoge altaar en een St. Wenceslauskapel. Het gotische bouwwerk is rond gebouwd, waardoor je er makkelijk omheen kan lopen en alle kanten kan bewonderen.

Gouden Straatje

Op de burcht is een klein straatje te vinden met kleine gekleurde huisjes, genaamd ‘het gouden straatje’. Dit, omdat vroeger hier vooral goudsmeden woonden. Je kan het straatje pas betreden na betaling. In de huisjes vind je verschillende souvenirwinkels. Als je het trappenhuis in nummer 24 beklimt kom je terecht op de verdedigingswal. Hier aangekomen kun je kruisboogschieten!

Joodse wijk

Vroeger woonden alle joden hier bij elkaar. Veel van de oude gebouwen zijn nog intact gebleven. In de wijk vind je een straatje met allemaal leuke kraampjes. Daarnaast zijn er verschillende bezienswaardigheden, zoals het Joodse Museum en verschillende prachtige synagogen. Een van de meest aangrijpende plekken is de oude Joodse begraafplaats. In het gebouw voor de begraafplaats zijn alle namen van de overledenen op de muren geschreven. Je kijkt hier naar hoge witte muren vol met miljoenen namen. Eenmaal op de begraafplaats zelf zie je de grafstenen boven op elkaar. Door gebrek aan ruimte zijn hier meerdere lagen gebruikt voor het begraven van mensen. Een kleine plek met veel impact.

Praag Praag Praag

Lees ook: Foto’s sorteren: 6 handige tips

Petrín-uitkijktoren

Deze uitkijktoren is een miniatuur van de Eiffeltoren in Parijs. Omdat de uitkijktoren bovenop een berg ligt is hij wel hoger dan de Eiffeltoren en heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. Dus ook alle prachtige kathedralen! Je moet er wel wat voor over hebben, maar de 299 traptreden zijn het meer dan waard.

Wenceslausplein

Dit plein ligt midden in het nieuwe stadsgedeelte. Naast de vele winkels en eettentjes vind je hier ook het Nationale Museum. Dit is het bekendste museum van heel Tsjechië. Je kunt hier maar liefst 14 miljoen objecten bezichtigen. Het plein is herkenbaar door het ruiterbeeld. Dichtbij ligt een monument ter ere van de slachtoffers van het communisme.

Clementinum

Dit opleidingsinstituut is gebouwd in de 17de eeuw. Verschillende kunstenaars hebben meegewerkt aan de adembenemende bibliotheek. Binnen zie je naast miljoenen boeken ook prachtige muur- en plafondschilderingen. Er is geen plekje onbenut gebleven. We beloven je: je kan hier je ogen uitkijken!

Praag   Praag Praag

De Zizkov-televisietoren

Naast heel veel oude gebouwen worden sommige wijken ook steeds moderner. Zo is er de televisietoren. Dit 200 meter hoge gebouw steekt overal boven uit. De toren dient vooral als zendmast voor TV en radio. Daarnaast kunnen mensen met een dikke portemonnee overnachten in het één-kamer hotel. In het restaurant heb je een 360 graden uitzicht over heel Praag.

Shoppen

In Praag kan je uitstekend winkelen. Er zijn meerdere overdekte winkelcentra met 200 winkels erin. Zo heb je het Palladium, warenhuis Kotva Černá růže en Myslbek. Ook op het Wensceslausplein vind je  verschillende bekende merken zoals Zara en H&M. Ben jij meer op zoek naar exclusieve kleding? Dan moet je naar de Parizska.

 

Hopelijk heb je genoeg tips om een paar geweldige dagen te hebben. Vergeet niet je camera mee te nemen om al het moois vast te leggen. Thuis kun je altijd even terugkijken en herinneringen ophalen. Bundel je foto’s samen in een mooi fotoboek zodat je altijd alles bij elkaar hebt.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen