Blik terug op het afgelopen jaar met een fotojaarboek
27 november 2016 
in Blog

Blik terug op het afgelopen jaar met een fotojaarboek

Het einde van het jaar is nu echt in zicht. En hoewel we nog hele leuke dagen tegemoet treden dit jaar, en dus nog mooie herinneringen gaan maken, is het toch leuk om terug te blikken. Hoe kun je nou beter terugblikken dan met een fotojaarboek van het afgelopen jaar? Hieronder volgen een aantal tips hoe jij kunt terugblikken met een gepersonaliseerd fotoboek.

Alle foto’s verzamelen

Misschien wel het leukste klusje bij het maken van een fotojaarboek: de foto’s verzamelen. Dit begint eigenlijk al bij nieuwjaarsdag. Ben jij vorig jaar knallend het nieuwe jaar ingegaan? Dan is dit het begin van jouw fotojaarboek van 2016. Je kunt van hieruit eenvoudig verder een tijdlijn maken. Lees hier hoe je je foto’s makkelijk kunt verzamelen en sorteren.

Tijdlijn maken

Maak mappen op je computer met de maand waarin de foto’s gemaakt zijn. Sorteer daarna alle foto’s en plaats ze in de desbetreffende map. Dit lijkt een intens klusje, maar dat valt reuze mee. Al die foto’s plaatsen bij een bepaalde maand brengt mooie herinneringen met zich mee. Maak het dus een klusje om samen te doen met iemand, om het extra leuk te maken.

Lees ook: voor elke gelegenheid een themaslinger

  

Iedere maand een ander thema

Je hebt alles natuurlijk gesorteerd per maand, dus dan is het nu tijd om het in een fotoboek samen te voegen. Wat dit fotoboek extra leuk maakt, is dat je per maand een ander thema gaat doen. Een thema dat jou terugbrengt naar alle mooie herinneringen. Je kunt natuurlijk iedere maand een andere kleur geven, maar je kunt ook een sneeuw thema maken bij die ene maand waar je op wintersportvakantie was.

Kies het formaat

Maak een keuze voor het formaat dat het beste bij jou past. Wil je het fotoboek altijd bij je dragen, dan is het pocket-formaat een goede optie. Wanneer iemand dan vraagt om foto’s de citytrip naar London, dan heb jij die mooi bij de hand! Wil je toch liever iets groter? Zodat de foto’s extra goed te zien zijn op verjaardagen? Ga dan voor medium, large of zelfs XL. Denk eraan dat hoe groter het formaat is, hoe meer foto’s je kwijt kunt.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen