Chocolate Chip Haverkoeken

Of je nu een zoete lekkernij voor bij de koffie zoekt of een gezonde snack voor onderweg nodig hebt, deze zelfgemaakte Chocolate Chip Haverkoeken zijn de perfecte oplossing. Met hun knapperige textuur en verrukkelijke smaak zijn deze koekjes een hit bij jong en oud. Bovendien zijn ze eenvoudig te maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je voorraadkast hebt liggen. Dus, verwarm de oven voor, pak je favoriete bakgerei erbij, en laten we aan de slag gaan met dit onweerstaanbare recept! En vergeet niet, terwijl je geniet van deze heerlijke traktatie, dat het vastleggen van al je culinaire avonturen in een prachtig fotoboek van HetFotoalbum.nl de perfecte manier is om je keukencreaties voor altijd te bewaren.


Ingrediënten:

- 200g boter, op kamertemperatuur

- 200g lichtbruine basterdsuiker

- 2 eieren

- 1 theelepel vanille-extract

- 250g havermout

- 150g bloem

- 1 theelepel bakpoeder

- Snufje zout

- 200g chocolade chips (melk-, puur- of witte chocolade naar keuze)

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. In een grote kom, klop de boter en suiker samen tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren één voor één toe, gevolgd door het vanille-extract. Mix goed na elke toevoeging.

4. Meng de havermout, bloem, bakpoeder en zout in een aparte kom.

5. Voeg geleidelijk het droge mengsel toe aan het boter-suikermengsel en roer goed tot alles goed gecombineerd is.

6. Roer tot slot de chocolade chips erdoor.

7. Schep met behulp van een eetlepel of ijsschep het deeg op de bakplaat, laat voldoende ruimte tussen de koekjes voor het uitzetten tijdens het bakken.

8. Bak de koekjes gedurende 12-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn aan de randen.

9. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat gedurende 5 minuten voordat je ze overbrengt naar een rooster om volledig af te koelen.

10. Bewaar de koekjes in een luchtdichte container voor maximaal een week.


Geniet van je heerlijke zelfgemaakte Chocolate Chip Haverkoeken! Vergeet niet dat er geen betere manier is om al je bakavonturen vast te leggen dan in een prachtig fotoboek! Bekijk ons assortiment op HetFotoalbum.nl en bewaar al je favoriete recepten en keukenherinneringen voor altijd.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen