Thema fotoalbum maken met je smartphone foto’s
23 september 2016 
in Blog

Thema fotoalbum maken met je smartphone foto’s

fotos-maken-met-smartphoneAlle bijzondere en mooie momenten vastleggen is heel makkelijk met je smartphone. Als je op een festival bent, een kitten hebt gekregen, een mooie strandwandeling hebt gemaakt, of op vakantie bent geweest bijvoorbeeld.

Je hebt al die momenten vastgelegd met je smartphone, en daarom zit je foto bibliotheek ook propvol. Je plaatst wat foto’s op Facebook of Instagram, maar wat nog leuker is, is om van deze foto’s een fotoalbum te maken voor op de koffietafel zodat je hem altijd even lekker kan doorbladeren. En dan niet zomaar een fotoalbum maar een thema album. Het leuke van een thema fotoalbum is dat je er naartoe kan werken en álle foto’s uit je smartphone kan gebruiken voor dit speciale thema.

Verschillende thema’s

Het leukste is om één bepaald thema te kiezen voor je fotoalbum. Maak je bijvoorbeeld heel veel foto’s als je uiteten gaat, of heb je een puppy of een kitten gekregen waar je heel veel foto’s van hebt gemaakt? Je kan natuurlijk alle thema’s nemen die in je op komen.

Puppy of kitten

thema fotoalbum kittenHeb je een jaar geleden een puppy of kitten gekregen? Dan is de kans heel groot dat jouw hele telefoon volstaat met deze foto’s. Niet alleen je telefoon trouwens, maar waarschijnlijk ook je Social Media kanalen. Een leuk idee is bijvoorbeeld om een soort groeiboekje te maken. Vanaf het begin (toen was hij/ zij nog zooo klein) tot aan nu. Als je al deze foto’s in chronologische volgorde in een album zet heb je een heel mooi en leuk overzicht van hoe jouw kleine beestje is gegroeid. Leuk om zelf terug te kijken, maar zeker ook leuk om aan mensen te laten zien. Je bent nu eenmaal heel trots op je kleine diertje toch?

Reizen

Heb je laatst een mooie reis gemaakt? Of maak je regelmatig stedentrips? Maak hier dan een mooi album van. Maak bijvoorbeeld een fotoalbum van de drie laatste stedentrips die je hebt gemaakt. Aan het eind van het album kan je dan een pagina maken met de drie mooiste foto’s, een van elke trip.

Instagram foto’s

Op Instagram zet je vaak alleen je allermooiste foto’s. Je doet er een mooie filter overheen en voilà, je foto ziet er prachtig uit. Wat is er nou leuker dan van al deze allermooiste foto’s een fotoalbum te maken. Doe alle filters door elkaar, zodat je op elke pagina een ander insta-moment h

ebt en dus een andere ‘feeling’.

Eten

thema fotoalbum etenGa je regelmatig uiteten en maak je dan foto’s van je bord? Of vind je het heel erg leuk om thuis te kokkerellen en maak je je bord dan extra mooi op? Denk je na over welke kleur bord je neemt en welke kleuren groente je hierbij gebruikt? Dan is een food fotoalbum echt iets voor jou! Verzamel alle food foto’s die je in je telefoon hebt staan en maak een fotoboek met al deze foto’s. Voeg bijvoorbeeld bij bepaalde pagina’s quotes toe, of “lekkerste gerecht ooit”, “mooiste gerecht ooit” en ga zo maar door.

Kinderen

Heb je kinderen? Dan gok ik dat je hele huis en telefoon volstaat met foto’s van ze. Maak voor elk kind een fotoalbum, en dan van de belangrijkste of leukste momenten uit hun leven. Dit is heel speciaal, niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen. Hoe leuk is het om een album met alleen maar mooie en grappige foto’s van jezelf te hebben, of als moeder van je kinderen te hebben.

Festivals

thema fotoalbum festivalsOok op festivals is het leuk om mooie foto’s te maken. Maak bijvoorbeeld een album met alle verschillende soorten mensen die je bij een festival tegenkomt. Het is zo bijzonder om verschil te zien tussen wat voor soort mensen er allemaal bestaan. Iedereen heeft iets unieks en meestal komt dat op een foto heel goed naar voren. Ook is het leuk om bijvoorbeeld van alle verschillende podia een foto’s te maken, zo krijg je een mooie overall feeling van het festival waar je geweest bent.

Ben je nu geïnspireerd om een thema fotoalbum te gaan maken? Wacht dan niet langer en begin meteen!

Begin nu (Microsoft)

 

Begin nu (Apple)

 

15:51 22-2-201915:51 22-2-2019

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen