De 10 mooiste locaties in Nederland voor prachtige foto's!
13 juli 2018 
in Blog

De 10 mooiste locaties in Nederland voor prachtige foto's!

Voor een mooie foto heb je natuurlijk een mooie locatie nodig. Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Geen zorgen, want er is in Nederland meer dan genoeg om te fotograferen. Er zijn vele prachtige foto locaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van architectuur? Er zijn talloze unieke gebouwen te vinden die je prachtig op de gevoelige plaat vast kunt leggen. Dit zijn ook de perfecte foto’s om op canvas te drukken voor aan je muur!

1. Aan de Stegge-GebouwAandesteggegebouw

In Goor vind je dit kleurrijke gebouw dat van binnen en van buiten allerlei aparte vormen heeft. Je kunt hier dus moeiteloos spelen met kleur.

2. Het EvoluonEvoluon

Het Evoluon is een opvallend bouwwerk in Eindhoven. Je herkent het doordat het de vorm heeft van een UFO. In de avond is het ook nog eens prachtig verlicht. Dat is passend, want het idee van het Evoluon is ontstaan dankzij Frits Phillips.

3. Nationaal Militair MuseumNationaal Museum

Dit museum is in Soesterdijk te vinden. Deze fotolocatie is aan buitenkant van het gebouw is niet zozeer indrukwekkend, maar de binnenkant wel. Hier staan namelijk talloze vliegtuigen opgesteld. De foto’s van deze locatie kan je ook perfect in een fotoslinger verwerken, bijvoorbeeld wanneer de jarige van vliegtuigen houdt!

4. Het Scheepvaartmuseumscheepvaartmuseum

In Amsterdam zijn er talloze mooie plekken om te fotograferen, maar het Scheepvaartmuseum spant de kroon. Fotografeer het indrukwekkende schip of laat je juist inspireren door de mooie overdekte binnenplaats.

5. Zendstation Radio KootwijkRadio Kootwijk

Je zou het misschien niet zeggen, maar dit zendstation is een prachtig gebouw. Het is niet meer in gebruik, maar de stijl van de Amsterdamse school is perfect bewaard gebleven. Je kunt het gebouw vinden in de Veluwe.

6. Hotel New YorkHotel New York Rotterdam

In het oude hoofdkantoor van de Holland-Amerikalijn in Rotterdam vind je dit prachtige hotel. Hotel New York is gevuld met nostalgie. Oude decoraties en historische documenten zijn overal te bewonderen. Hier waan je je in het verleden.

7. Museum De FundatieFundatie Zwolle

Je herkent museum De Fundatie tegenwoordig meteen aan zijn dak. Tijdens een uitbreiding is er een groot eivormig dak op het museum gebouwd, wat een prachtig onderwerp is voor jouw foto’s. Ook binnen het museum kun je een aantal mooie plaatjes schieten.

8. Tuschinskituschinski

Het oude Amsterdamse theater Tuschinski is tegenwoordig in gebruik als bioscoop. Wat niet is veranderd is de architectuur van het gebouw. Een mix van jugendstil, art deco en de Amsterdamse school is hier te bewonderen.

9. KubuswoningenKubuswoningen

De Kubuswoningen in Rotterdam staan natuurlijk bekend om hun aparte vorm. Dit zijn de perfecte gebouwen voor iedereen die wil spelen met symmetrie en patronen. Je kunt er namelijk talloze opvallende foto’s van maken.

10. De Oude GrachtOude Gracht Utrecht

Langs de Oude Gracht in Utrecht kan je heerlijk wandelen en ook indrukwekkende foto’s maken. Utrecht is sowieso een mooie stad. Bundel daarom al je foto’s in een fotoboek, om de stad helemaal in kaart te brengen.

We hopen dat je geïnspireerd bent door deze foto locaties in Nederland! Mis jij een locatie? Laat het ons weten zodat we jouw favoriete locatie toe kunnen voegen.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen