De mooiste bezienswaardigheden tijdens je vakantie in Griekenland!
01 juli 2019 

De mooiste bezienswaardigheden tijdens je vakantie in Griekenland!

Griekenland, het land van mythen en sagen, bestaat uit meer dan 6000 kleine eilanden en ligt in Zuidoost-Europa. De grootste eilanden zijn Kreta, Rhodos, Lesbos en Euboea. Er is ontzettend veel te zien en beleven. Mooie stranden, oudheid en cultuur… genoeg onderwerpen voor mooie foto’s! Ga jij deze zomer naar Griekenland en heb je nog inspiratie nodig voor mooie plekken? Lees dan onze tips voor de mooiste bezienswaardigheden van Griekenland!

Akropolis, Athene

De Akropolis van Athene is een 156 meter hoge tafelberg in de hoofdstad van Griekenland. Het werd gebruikt als nederzetting door de gunstige ligging ten opzichte van de zee en de vruchtbare vlakte die eromheen ligt. Door de hoogte van de Akropolis is het oude Parthenon al van ver te zien. In de tijd van de Oude Grieken was het de religieuze kern van de stad, waardoor je er veel kenmerken van Oud-Griekse bouwwerken tegen komt. De grote, witte zuilen die deze stijl kenmerken zijn ideaal voor fotografie!

Olympus, Thessaloniki

De Olympus is met meer dan 2900 meter de hoogste berg van Griekenland. Het ligt redelijk dichtbij de kust. De Olympus is een belangrijk onderwerp in de Griekse mythologie, waar de dichter Homerus het omschreef als het ‘Huis van de goden’. De toppen van de Olympus zijn altijd besneeuwd, wat in een zonnig land als Griekenland een mooi contrast biedt. Als je van geschiedenis houdt is deze plek erg interessant, maar ook voor natuurfotografen is dit een echte aanrader!

Balos beach, Kreta

Balos beach wordt gezien als het mooiste strand van Kreta. Het witte zand in combinatie met de heldere groenblauwe zee en bruine rotsen zorgen voor een waar kleurenspektakel! Bij helder weer heb je uitzicht op andere eilanden die bij Griekenland horen, waardoor je als fotograaf een paar mooie plaatjes kan schieten. Het kan er wel een beetje druk zijn, dus zorg dat je op tijd bent!

Santorini

Santorini, ook wel Thera genoemd, is een ringvormige eilandengroep in de Egeïsche Zee. Het ligt ten noorden van Kreta. De eilanden zijn ontstaan door een enorme vulkaanuitbarsting. Het grootste eiland draagt dezelfde naam, Santorini. Hier zijn de iconische witte huisjes met blauwe daken te zien. Bij heldere hemel levert dit een echt uniek beeld op wat je als fotograaf zeker weten vast wilt leggen! Daarnaast is het uitzicht over de zee van het eiland ook nog eens ontzettend mooi, dus deze plek is absoluut een aanrader.

In Griekenland valt er veel te ontdekken. Maak van al je mooiste vakantieherinneringen een uniek fotoboek, zodat je nog jarenlang na kan genieten!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen