De mooiste bezienswaardigheden tijdens jouw reis door de Verenigde Staten!
24 juni 2019 

De mooiste bezienswaardigheden tijdens jouw reis door de Verenigde Staten!

Ontdek de allermooiste plekken van de Verenigde Staten van Amerika! In één van de grootste landen ter wereld valt er ontzettende veel te zien en te beleven. Dat kan best overweldigend zijn als je niet weet waar je moet beginnen. Maar natuurlijk wil je wel de mooiste plekken zien en spectaculaire foto’s maken. Waar moet je dan heengaan? Je leest het in deze blog.

Vrijheidsbeeld, New York

Een van de meest indrukwekkende standbeelden staat middenin New York City: het Vrijheidsbeeld. Dit beeld staat symbool voor de vrijheid en voor verwelkoming van iedereen in Amerika. Het is 46 meter hoog (93 meter met de sokkel meegerekend) en werd geschonken door de Fransen als eerbetoon aan de toen 100-jarige Onafhankelijkheidsverklaring. Het is met de pose en de opvallende blauw-groene kleur een uniek beeld voor mooie foto’s. Iets wat je bij je bezoek aan New York gezien móet hebben!

Grand Canyon, Arizona

De Grand Canyon is een extreem brede en diepe kloof in het noorden van Arizona. De Colorado rivier heeft door miljoenen jaren heen dit landschap gevormd zoals het er nu bij ligt. Doordat de grond ook steeds verder omhoog rees, werd het effect van de erosie nog veel groter. De Grand Canyon is ongeveer 435 kilometer lang en de breedte varieert tussen de 15 en 29 kilometer. Met zo’n groot gebied en een bijzonder kleurenspektakel is dit een plek die je zeker weten wilt bezoeken om veel mooie foto’s te maken. Tip: het rode gesteente van de Grand Canyon is op zijn mooist vlak na zonsopkomst of net voordat de zon ondergaat!

Yellowstone National Park, Wyoming

In Wyoming, maar ook in kleine gedeeltes van Montana en Idaho, ligt het Yellowstone National park. Met een oppervlakte van 8983 vierkante kilometer is het ook meteen een van de grootste nationale parken van de Verenigde Staten. Het bestaat voor een groot deel uit bos, waar ook heel veel soorten dieren zijn. Bizons, herten, wolven en beren: ze leven hier allemaal. Een perfecte plek voor de natuurfotografen onder ons! Daarnaast is er ook nog eens veel vulkanische activiteit door de aanwezigheid van een supervulkaan onder het park die het hele land hier gevormd heeft. Er zijn veel (verharde) wegen door het park heen en genoeg plekken waar je langs kan gaan om veel van deze mooie wildernis te bewonderen. Goede wandelschoen worden wel aangeraden!

Golden Gate Bridge, Californië

Over de opening van de Baai van San Francisco in de Stille Oceaan hangt de Golden Gate Bridge, een gigantische hangbrug van meer dan 2737 meter lang. Het iconische bouwwerk is met zijn rode stalen balken een van de zeven moderne wereldwonderen en voor fotografen dan ook een veel gebruikt onderwerp. Vooral bij mooi weer is dit echt een must-see aan de westkust van Amerika. Leuk weetje: dat de brug graag vastgelegd wordt is wel duidelijk… geen enkele brug is in films zo vaak ingestort als de Golden Gate Bridge!

Hawaii Volcanoes National Park, Hawaii

Hawaii is met haar 137 eilanden de 50e staat van Amerika. Op het gelijknamige eiland, de grootste van allemaal, bevindt zich het Hawaii Volcanoes National Park. Hier is het resultaat te zien van meer dan 30 miljoen jaar aan vulkanische activiteit dat nieuw land gecreëerd heeft. Wie aan Hawaii denkt, denkt dan ook aan vulkanen! Deze zijn hier in hun volle glorie te bewonderen en te fotograferen, dus een aanrader voor de echte natuurfotograaf. Door de lava die momenteel nog gewoon de Stille Oceaan instroomt zijn de beelden die je hier ziet heel spectaculair!

Empire State Building, New York

Met 381 meter is het Empire State Building een van de grootste gebouwen van de Verenigde Staten. Ook dit bouwwerk is uitgeroepen tot een van de moderne wereldwonderen. Het is misschien wel het meest iconische gebouw uit de skyline van New York City. Jaarlijks wordt er ook de ‘Empire State Building Run-up’ georganiseerd, waarbij deelnemers zo snel mogelijk alle 1576 treden moet beklimmen. Een mooi moment voor sportfotografen, want het levert mooie beelden op. Daarnaast is het gebouw door de architectuur en immense omvang een mooi onderwerp voor iedere foto. En van het dakterras op de 86e verdieping heb je ook nog eens fantastisch uitzicht!

De Las Vegas Strip, ook wel simpelweg ‘De Strip’ genoemd, is een weg van bijna 7 kilometer waarlangs je (bijna) alle iconische beelden uit Las Vegas terugziet! De bekende casino’s en hotels zijn hier te vinden. De Las Vegas Strip is zo druk bezocht, dat 15 van de 25 grootste hotels ter wereld hier gevestigd zijn. Om de aandacht van de miljoenen bezoekers te trekken, zijn door de jaren heen de vormen van de gebouwen steeds gekker geworden. Alles om op te vallen in de drukte. Natuurlijk is het hier overdag mooi weer, aangezien het middenin een woestijn (!) ligt, maar de mooiste foto’s van Las Vegas schiet je toch gedurende de nacht. Wanneer alle lichtjes aanstaan, krijg je als fotograaf een waar spektakel te zien. Een aanrader dus!

Ben je terug van je vakantie in de Verenigde Staten en heb je tal van mooie foto’s gemaakt? Maak er dan een mooi fotoboek van en leg je herinneringen vast!

 

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen