De mooiste foto's van Japan
30 november 2018 
in Blog

De mooiste foto's van Japan

Er zijn maar weinig landen waar je zulke gevarieerde foto’s kunt maken als in Japan. Wereldsteden als Tokyo en Osaka laten een grote indruk achter. De Japanse Alpen, de kersenbloesem, Mount Fuji, Ogasawara en de Arashiyama Bamboo Grove zijn natuurverschijnselen die Japan tot een bijzondere bestemming maken. Tel daarbij de Geisha’s en Japanse cultuur bij op en je hebt de ultieme bestemming om mooie reisfoto’s te maken.

Lees ook: Welk fotoboek past het beste bij mijn vakantie?

 
 

Fotograferen in Japan

In Japan is het gebruikelijk om veel foto’s te maken. Je kunt ongegeneerd je camera er bij pakken om de mooiste plekken van Japan vast te leggen. Helaas ben je niet de enige die hetzelfde plaatje wil vangen. Japan is namelijk een populaire bestemmingen voor reizigers. De meeste Japanners vinden het geen probleem om op de foto gezet te worden. Maar net als bij andere landen is het wel net zo netjes om te vragen of mensen op de foto willen. Op sommige plekken is het overigens niet toegestaan om foto’s te maken. Bij tempels en een aantal musea is het absoluut niet toegestaan om te fotograferen. Dit wordt altijd duidelijk aangegeven met bordjes.

Een fotoboek Japan

Wil je je foto’s van Japan laten afdrukken als wanddecoratie of in een fotoalbum? Het Fotoalbum geeft advies welke keuzes je dan het best kunt maken. Een foto op hout is erg mooi omdat het natuurlijke materiaal perfect aansluit bij een land als Japan. Wat bijvoorbeeld fraai staat in je huiskamer is wanneer je twee of drie afbeeldingen op hout naast elkaar zet. Wil je liever geen hout, dan adviseren wij om te kiezen voor aluminium of plexiglas. Bij Plexiglas komen je foto’s nog beter tot leven door het hoge contrast. Alle mogelijkheden voor wanddecoratie vind je hier.

Wij adviseren verder om te kiezen voor een groter album. Reisfoto’s komen het mooist uit wanneer je deze groot plaatst, of wanneer je meerdere foto’s bij elkaar zet. Een hardcover fotoalbum heeft als voordeel dat je de afbeelding op de voorkant beter ziet. Zo kun je je fotoboek ook mooi in een kast neerzetten. Het maakt in principe niet uit of je kiest voor een liggend, staan of een vierkant fotoalbum. Het is juist leuk als je hierin varieert. Probeer ook om tijdens je reis detailfoto’s te maken. Dit zorgt voor afwisseling in je album.


Nog inspiratie nodig voor je Japan foto’s? Hier onder vind je een selectie van onze favoriete plekken in Japan!

                     
            
                     
Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen