De mooiste restaurants van Nederland!
06 juni 2019 

De mooiste restaurants van Nederland!

Een avondje uiteten? Dat staat in het teken van mooie herinneringen maken en lekker eten natuurlijk. Maar de fotograaf in jou wil ook wat. Daarom hebben wij een lijst voor jou opgesteld met de mooiste restaurants in Nederland! Waar is het interieur anders dan anders? Welk restaurant is echt een architectonisch wonder? Lees in het onderstaande overzicht waar je moet wezen, want naast het lekkere eten maakt de uitstraling van het restaurant het verschil!

Restaurant de Kas, Amsterdam

Dit restaurant is gevestigd in de oude Amsterdamse Stadskwekerij uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Er wordt ’s ochtends geoogst wat er ’s middags gegeten gaat worden. Het restaurant kweekt zelf veel verschillende soorten groenten en kruiden. Maar naast het bijzondere eten is het restaurant ook nog eens heel uniek! De oude kas is grotendeels dit originele en lijkt dan ook nog steeds op een kas. Ben je een fan van duurzaamheid en lekker eten, dan zit je in restaurant De Kas zeker goed. En je kan er ook nog eens een paar mooie plaatjes te schieten van het mooie gebouw!

 
Bron: Tripadvisor; Hello Amsterdam

Mout, Hilversum

De enige foodhall in deze lijst, maar mag zeker niet ontbreken. Mout is meer dan 100 jaar geleden gebouwd en diende oorspronkelijk als autogarage en showroom. Door de jaren heen is het gebruikt als feestzaal, casino en bioscoop. Tegenwoordig vind je hier een foodhall en brouwerijcafé.Qua eten kun je hier zeven verschillende keukens proberen, elk met hun eigen stijl. Maar, we moeten toegeven, het interieur van de bierbrouwerij spant de kroon. Bij Mout zit je namelijk tussen de machines van de Gooische bierbrouwerij. Een apart en uniek decor, zeker geschikt voor een paar leuke plaatjes!

  
Bron: Mout Hilversum; Tripadvisor

Humprey’s, Utrecht

Langs de gracht in Utrecht heb je veel horecagelegenheden. Maar geen enkele is zo uniek als Humprey’s. Als je de oude werfkelder binnenstapt waan je jezelf in een oud chique Frans interieur, compleet met rode pluche behang, gouden kroonluchters en art nouveau meubels. De structuur van de straat waar je onder zit steekt hier mooi tegen af, waardoor je een heel uniek geheel krijgt. Van buiten zie je er niks van, maar van binnen is het echt een bijzonder interieur. Perfect voor een leuke avond en mooie foto’s!


Bron: Tripadvisor; Pet Spots

Rem Eiland, Amsterdam

Het Rem Eiland is een horecabeleving bestaande uit een bar, restaurant, dakterras en studio. De reden dat het gebouw een studio heeft is omdat het vroeger het broadcast platform was van TV Noordzee, een voormalige piratenzender. Het restaurant zit op het oude helikopterplatform. Je zit daardoor erg hoog en met de grote ramen heb je dan ook prachtig uitzicht! Voor de fotograaf is  dit een echte aanrader. Door de kleurstelling van het gebouw en de vele lichtjes biedt het zowel overdag als ’s avonds uitkomst voor prachtige foto’s!

 
Bron: Rem Eiland Restaurant; Tripadvisor

The Streetfood Club, Utrecht

In Utrecht vind je The Streetfood Club, een restaurant met misschien wel het meest diverse interieur van allemaal! Het restaurant heeft niet alleen lekker eten, maar is ook nog eens ontzettend Instagram-waardig! Roze lampen, huiskamersfeer, jungle planten, dit alles en meer vind je binnenin dit aparte restaurant. Het is dan ook geen wonder dat de bezoekers zo graag alles op de foto willen zetten. Ons advies: neem er zelf eens een kijkje en maak zelf een paar mooie foto’s!


Bron: Tripadvisor; Nsmbl

Mama Kelly, Amsterdam

Pink lovers opgelet! Bij Mama Kelly kun jij dineren in een volledig roze restaurant. Roze tafels, roze stoelen, af en toe wat goud tussendoor, maar een echt pink paradise. Veel fotogenieker ga je het niet echt vinden, al moet je wel van roze houden natuurlijk. Het is gevestigd in het Olympisch Stadion in Amsterdam en van buiten zie je niet hoe flitsend de binnenkant eruit ziet. Het is het dus zeker waard om, met je camera, naar binnen te gaan en te genieten van al het lekkers. Maak daarbij een paar mooie foto’s en je bezoek aan Mama Kelly is compleet!

 
Bron: Tripadvisor; Mama Kelly

Ben je langs geweest bij een van deze restaurants of heb je zelf een echt fotogeniek restaurant gevonden? Maak dan van je mooie herinneringen een eigen fotoboek!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen