Zo maak je de mooiste fashion foto's
31 augustus 2018 
in Blog

Zo maak je de mooiste fashion foto's

Fashion fotografie

Bij een fashion fotoshoot draait de foto vrijwel helemaal om de kleding. Denk hierbij aan een foto voor een tijdschrift, billboard of misschien wel een fotokalender. Fashionfoto’s zie je daarnaast steeds meer op Instagram en ook jij kunt je er aan wagen. Naast dat zo’n foto gaat om de kleding zijn ook het model en de omgeving belangrijk. In dit artikel lees je onze tips voor fashion fotografie!

Zoek inspiratie op bijvoorbeeld Pinterest

Mode fotograferen is leuk omdat je met een model werkt, tegelijk is dit ook waarom het een lastige tak van fotograferen is. Hoe zet je het model neer, hoe komt kleding het best uit? Met andere woorden: welke poses kun je gebruiken? Zeker wanneer je nog niet eerder een fotoshoot gedaan hebt is een moodboard met inspiratiebeelden een uitkomst. Op Pinterest staan enorm veel afbeeldingen die geschikt zijn als voorbeeld.

Kies je locatie en gebruik lichtschermen

Vervolgens ga je op zoek naar de perfect locatie. Dit kan van alles zijn. Ga je voor de moderne industriële look? Of juist romantisch in het bos of op het strand? Het is in elk geval slim om van te voren op pad te gaan om een plek te ‘scouten’. Doe dit bij voorkeur op het tijdstip dat je foto’s gaat maken. Zo kun je inschatten hoe het licht valt. Neem ook altijd een lichtscherm mee. Hiermee kun je felle zon tegenhouden bijvoorbeeld.

Lees ook: 8 bruidsfotografie tips

fashion-fotografie-tips  

Probeer een ontspannen sfeer te creëren

Het model en de poses kunnen een foto maken of breken. Is de fotosessie een succes, dan wil je misschien ook vaker samenwerken. Het belangrijkste tijdens een shoot is dat het model op zijn gemak is. Maak van te voren kennis met het model, klets wat en vraag wat hij of zij prettig vindt in een samenwerking. Zorg dat er genoeg eten en drinken op de set is, en dat het er vooral gezellig is!

Een beetje nabewerken is geoorloofd

Voor de mooiste foto’s kun je ze het beste niet in JPG schieten maar in RAW. Je moet ze daarna na bewerken. Dat is alleen maar goed. Zo kun je bijvoorbeeld harde schaduwen corrigeren. Ook kun je bijvoorbeeld oneffenheden en vlekken verwijderen. Een beetje nabewerken is zeker bij een fashionshoot geoorloofd!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen