Favoriete apps om foto's mee te bewerken
14 oktober 2021 

Favoriete apps om foto's mee te bewerken


Foto’s maken en bewerken allemaal op het zelfde apparaat, dat is één van de vele leuke kanten van een smartphone. Natuurlijk kennen we allemaal de foto edit programma’s zoals photoshop en lightroom, maar er is zoveel meer.

 

Er zijn mega veel foto apps verkrijgbaar. Alleskunners, of een app met een specialisatie. Betaald, of gratis voor android, apple, windows of zelfs voor alle drie. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Welke apps zijn nu echt de moeite waard om te downloaden? Ik zet hier toppers op een rijtje:

 

VSCO
 
Voor wie genoeg heeft van de standaardfilters waarmee alles op een ‘vintage’ instagramfoto lijkt, is VSCO een uitkomst. Met subtiele filters en andere bewerkingen die normaal gesproken voorbehouden blijven aan professionele fotografen, heb je met de VSCO app iets heel nieuws in handen.

 VSCO Cam is beschikbaar op zowel iPhone als Android. De fotofilter-app biedt gebruikers voornamelijk drie aspecten om met afbeeldingen om te gaan, namelijk VSCO-camera, VSCO-filters en delen. Omdat het met alle beschikbare apps voor iedereen heel makkelijk is om een standaardfiltertje over een foto te plakken, zijn die overdreven filters weinig bijzonder meer. Met VSCO werk je nog steeds met filters, maar bereik je een heel ander effect, waarmee je op meer subtiele wijze je foto’s optimaliseert. De VSCO app komt sowieso met een aantal gratis filters. Daarnaast zijn er ook pakketten met filters die je apart kunt kopen. Ook is er een jaarabonnement waarmee je onbeperkt toegang hebt tot filters en bijvoorbeeld extra ‘recepten’ opslaat. Zo’n recept is een zelfgemaakte filter. Als je na wat aanpassingen een perfecte filter hebt gevonden voor een bepaalde omgeving of emotie, sla je die op als ‘recept’. Een volgende keer pas je dat recept met één druk op de knop toe op je volgende foto’s.

 

Snapseed
 
Snapseed wordt gezien als een van de meest algemene foto bewerkings apps vanwege de professionele kwaliteit en het bedieningsgemak en wordt ook gezien als het meest vergelijkbaar met Photoshop-software voor mobiele apparaten. Deze foto bewerking app is niet voor amateur gebruikers maar is gemaakt voor serieuze fotografen onderweg het best mogelijke beeld te creëren. Door het professionele gebruik biedt de app een volledig spectrum aan eersteklas tools voor het bewerken van foto’s, zoals professionele filmfilters en bewerkingsborstels. In deze Snapseed review gaan we dieper in op de verschillende tools en toepassingen van deze app om een zo goed mogelijk overzicht te geven van de vele mogelijkheden.

 

Facetune
 
Facetune is een applicatie die de helpende hand kan bieden bij het maken van de perfecte foto. Wil je moedervlekken of sproeten wegwerken of juist wittere tanden creëren, dan is deze app de ideale oplossing. Dankzij de applicatie zal elke selfie nu nog net ietsje beter zijn dan de vorige.

 

De Facetune-app biedt gebruikers heel veel mogelijkheden. Sla alleen niet door, want straks kan je jezelf niet meer terug herkennen. Tanden witter maken, een glimlach verbreden, puistjes wegwerken, grijze haren laten verdwijnen en zelfs de kleur van je ogen aanpassen, het is nog maar een kleine greep uit de eindeloze mogelijkheden van deze applicatie. Een cosmetische ingreep is duur, deze applicatie is juist spotgoedkoop.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen