Fotografeer tips voor in de herfst
23 februari 2023 
in Blog

Fotografeer tips voor in de herfst

Fotograferen in de herfst
De herfst staat bekend om de regen, de harde wind en de korter wordende dagen. Ook kennen we de herfst van de gekleurde vallende bladeren, laaghangende zon en de nazomerse dagen. Perfect weer om je fotocamera uit de kast te pakken en buiten mooie foto's te maken, want de herfst is fotogeniek!

Leg zonnestralen vast
De harde zonnestralen kunnen zorgen voor grote contrasten. Door de laaghangende zon in de herfst schijnen de zonnestralen overal tussendoor. De lichtstralen kunnen zorgen voor een prachtig spel tussen schaduw en licht. Doordat de bladeren van de bomen vallen kunnen de zonnestralen meer door de bomen komen waardoor jij de mooiste plaatjes vast kan leggen.

Leg de herfstkleuren vast
In de herfst vind je in de natuur de mooiste kleuren. Rood, oranje en gele bladeren aan de bomen maar ook op straat. Maak mooie foto's van dit kleurrijke fenomeen of focus je op de details.

Maak herfst plezier met je vrienden en familie
Leg het herfstplezier vast! Laat je (klein)kinderen spelen met de bladeren of springen in de plassen. Ga op pad met vrienden of familie, en maak een mooie wandeling in het bos. Geniet van de herfst en het samenzijn met je naasten terwijl jij deze waardevolle momenten vastlegt in prachtige herfstkleuren.

Leg mist en dauw vast
Mist en dauw zijn natuurverschijnselen die je in de herfst periode regelmatig tegen kan komen. Om mist en dauw te fotograferen moet je wel vroeg uit de veren. Ga op zoek naar meertjes, beekjes of weilanden, want mist en dauw vormen zich voornamelijk rond water en natte ondergronden. Het geeft jouw foto’s een mysterieuze uitstraling.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen