7 Fotohacks voor de perfecte instagram foto
17 mei 2023 

7 Fotohacks voor de perfecte instagram foto

Het gebruik van Instagram groeit gestaag. Momenteel heeft Instagram 1,047 miljard gebruikers en worden er dagelijks 80 miljoen foto's geüpload. Gezien de toenemende omvang van dit platform, kan het handig zijn om enkele nuttige tips te hebben voor het posten van foto's op Instagram. Daarom hebben we hier een aantal "Instahacks" verzameld om je te helpen! 


1. Natuurlijk licht

Gecreëerd licht valt minder in de smaak dan natuurlijk licht. Daglicht biedt de ideale belichting voor het maken van een kwalitatieve foto, omdat het een meer natuurlijke uitstraling geeft. Hierdoor lijkt de foto realistischer. Bovendien worden lichtere foto's doorgaans beter beoordeeld op Instagram, waardoor ze meer likes krijgen.

2. Neem afstand

Stel dat je een smakelijk pastagerecht hebt bereid of dat je van plan bent om met je vriendinnen van een heerlijke lunch te genieten, en je wilt deze ervaring graag delen met de rest van de wereld. Het is aan te raden om een foto van het gerecht te nemen van bovenaf, op een afstand van minstens 90 cm. Hierdoor zal het gerecht er nog aantrekkelijker uitzien.

3. Ooghoogte

Om een gedetailleerde foto van het object te maken dat je vastlegt, is het aan te raden om op ooghoogte te fotograferen. Deze techniek wordt veelvuldig gebruikt bij het fotograferen van specifieke gerechten.

4. Blauwe tinten

Recent onderzoek toont aan dat foto's met een blauwe tint 24% meer likes ontvangen. Blauw wekt namelijk een gevoel van kalmte en ontspanning op, terwijl rood beter vermeden kan worden, behalve op Valentijnsdag. Rood wordt vaak geassocieerd met negativiteit.

5. Focus

Om de kwaliteit van je foto te waarborgen, is het raadzaam om tijdens het maken van de foto te focussen op het specifieke deel dat je wilt benadrukken, in plaats van dit achteraf te doen met de nabewerkingsfunctie op Instagram. De camera voert deze taak immers nauwkeuriger uit dan de blur-functie tijdens het nabewerken.

6. #Nofilter

Om een realistisch ogend beeld te creëren, is het raadzaam om het gebruik van de vele filters die Instagram biedt te beperken. In plaats daarvan kunt u bijvoorbeeld handmatig de belichting en het contrast bewerken. Als u toch besluit om de filters te gebruiken, stel ze dan niet in op de maximale intensiteit, omdat dit kan leiden tot een onrealistisch beeld.

7. Wees niet te enthousiast...

Met deze handige tips ben je nu volledig op de hoogte van de dos en don'ts bij het creëren en delen van een foto op Instagram. Zorg er echter voor dat je niet overdreven enthousiast wordt en beperk het aantal foto's dat je per dag plaatst tot één en blijf altijd origineel.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen