Ben jij opzoek naar een overheerlijk en verrassend recept om je smaakpapillen te verwennen? Probeer dan eens zelf wonton soep te maken! Deze traditionele Aziatische soep is niet alleen smaakvol, maar ook leuk te maken en perfect om te maken voor gezellige diners of rustige avonden thuis. Met slechts een paar ingrediënten en een beetje liefde in de keuken, kun je deze heerlijke makkelijke soep gemakkelijk thuis maken.
Ingrediënten:
- Wonton-velletjes (zijn verkrijgbaar in Aziatische supermarkten)
- 250 gram gemalen varkensvlees of kip
- 2 lente-uitjes, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- Zou en peper naar smaak
- 1 liter kippenbouillon
- Paksoi graf gehakt
Bereidingswijze:
- Voorbereiding van de wonton-vulling
Meng in het gemalen varkensvlees, sojasaus, sesamolie knoflook, gember, de fijngehakte lente ui, zout en peper. Zorg er voor dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
2. Vullen van de wontons
Neem een woton-velletje en leg een kleine hoeveelheid van de vulling in het midden. Maak de randen van het velletje een klein vochtig met een klein beetje water en vouw het diagonaal dubbel om een driehoekvorm te krijgen. Druk de randen stevig aan om zeker te weten dan alles goed dicht is. Herhaal dit proces totdat alle vulling op is.
3. Bereiding van de soep
Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gevulde wontons voorzichtig toe aan de kokende bouillon en laat ze 5 tot 7 minuten koeken. De wontons zijn gaar wanneer ze beginnen te drijven.
4. Toevoegen van groenten
Voeg de grof gehakte paksoi toe aan de kokende bouillon en laat het koken totdat de paksoi zacht maar nog steeds knapperig is, dat duurt ongeveer 2 tot 3 minuten.
5. Serveren
Haal de soep van het vuur en verdeel het in kommen. Garneer het met extra lente-ui als je dat lekker vindt
Met dit heerlijk recept kun je in een mum van tijd genieten van de wonton soep. Vergeet dit recept niet vast te leggen in een prachtig fotoboek bij HetFotoalbum.nl
Eet smakelijk!