Goede voornemens 2022

Goede voornemens 2022 

 

Goede voornemens zijn top, maar dan wel met een goed plan. Het jaar 2022 is aangebroken en een nieuw jaar betekent voor de meeste mensen nieuwe goede voornemens. Stoppen met roken, gezonder eten en afvallen zijn een aantal voorbeelden. Waarschijnlijk had je vorig jaar hetzelfde doel, maar zag je al snel van je goede voornemen af. Hieronder een aantal tips zodat jij dit jaar echt je doel kan bereiken en je voornemen dus werkelijkheid wordt! 

 

Blijf realistisch  

De reden waarom een doel vaak niet lukt, is omdat het eigenlijk niet realistisch is. Bijvoorbeeld: Een heel jaar lang geen chocola meer eten. Dan staat het al bijna vast dat je gaat falen. Maak het haalbaar voor jezelf 

 

Maak een planning 

Hoe ga jij je voornemens aanpakken? Wie kun je om hulp vragen als het even niet helemaal lukt? Maak een plan voor jezelf hoe jij je goede voornemens gaan aanpakken voor houvast.  

 

Praat erover 

Laat je goede voornemens geen geheim. Praat erover met je familie en vrienden. Hierdoor kunnen jou naasten je juist helpen om jou doel te behalen! Wat helemaal goed is, is als een vriend/vriendin hetzelfde doel heeft. Zo kunnen jullie elkaar motiveren en steunen. Zo doe je het niet alleen maar samen. 

 

Beloon jezelf 

Beloon jezelf als je een tijdje goed bezig bent. Beloon jezelf niet met ontmoedigend gedrag. Als je goede voornemen is: minder chocola eten, beloon jezelf dan niet met een stuk chocola. Kies er dan voor om jezelf te belonen met nieuwe fitnesskleding of nieuwe schoenen. Beloon jezelf dus niet met iets wat jouw goede voornemen in de weg staat. 

 

Houd vol 

Het is aangetoond dat het 21 dagen duurt om een nieuwe activiteit een gewoonte te laten worden. Maar het duurt zelfs 6 maanden voordat het een deel van je persoonlijkheid is. Dus houdt vol, heb geduld... Het wordt uiteindelijk allemaal makkelijker, mits je het volhoudt! 

 

Blijf proberen 

Is het half februari nog steeds niet gelukt om je goede voornemen vol te houden? Geen paniek! Denk er een dag goed over na, bedenk voor jezelf waar het fout gaat. Herschrijf je plan en herpak jezelf! 

 

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen