Het moderne Almere in beeld

Het moderne Almere in beeld

Almere, dé grootste stad van Flevoland. Een waardige opvolger van Amsterdam of Rotterdam als je kijkt naar het aantal inwoners. Maar wat heeft deze grote en vrij nieuwe stad allemaal te bieden? Naast het moderne centrum is Almere omringd door wateren en natuur. Breng je een bezoekje aan Almere? Dan is een fotocamera zeker aan te raden, vooral als je houdt van architectuur en natuur. In deze blog geven wij een aantal tips over de leukste plekjes in de stad Almere!

Natuur

Almere is omringd door natuur. Wij hebben de leukste en mooiste stranden, parken, bossen en wateren voor jou op een rijtje gezet!

1. De Groene Kathedraal

Flevoland had als één van de weinige provincies plek voor Land Art, dit zijn organische bouwkunsten. In 1996 is er van Italiaanse populieren een groene kathedraal gebouwd. In 2017 hebben de populieren dezelfde hoogte bereikt als een echt kathedraal. De kathedraal is het beste te zien van bovenaf, dus een drone zou goed van pas komen.

2. Kersenbloesemlaan

De Terracottastraat in Almere is dé straat voor in de zomer. Dan staat deze straat namelijk vol met kersenbloesems, wat een magisch beeld geeft.

Strand

3. Almeerderzand

Almeerderzand is het grootste strand van Almere. Hier worden verschillende festivals gegeven, zoals: De Libelle Zomerweek, Free Festival en Summerpark. Buiten de festivals om is dit een prima strand om lekker te wandelen of om in de zomer te zonnen. Bekijk hier samen met je geliefde de zonsondergang.

4. Strandbad Duin

Heb je kinderen? Dan is dit strand aan de jachthaven perfect! Je komt er via een pontje of poortje. De kinderen kunnen hier heerlijk spelen op de speelplaats en op watertoestellen. Daarnaast is er een stronkenroute door het riet en een voetbalveldje. ’s Avonds kun je de vuurplaats met bankjes gebruiken om bijvoorbeeld marshmallows te roosteren… mmmm. Vergeet niet deze dagen en avonden met vrienden en familie vast te leggen met je camera!

Lees ook: Tips voor straatfotografie.

      

Bossen/parken

5. Kromslootpark

In dit natuurpark zijn niet alleen vogels te zien, maar ook schapen, paarden, varkens en zelfs Schotse hooglanders. Ben jij een dierenliefhebber? Dan kan jij hier zeker meerdere prachtige beesten proberen vast te leggen. Wil jij liever leuke foto’s van jezelf of de kinderen? Er zijn ook genoeg kleine schattige bruggetjes om op te fotograferen.

6. Beatrixpark

In dit park kan elk familielid terecht. Ga lekker wandelen door de bossen of picknicken op het veld terwijl de kinderen in de speeltuin zijn. Daarnaast is er ook een midgetgolf- en een skatebaan. Fotografeer je liever tussen het groen of met een urban achtergrond? Iedereen kan hier terecht.

7. Fluitbos

Het Fluitbos is gelegen aan de Oostvaardersplassen. Het bos heeft verschillende looproutes waardoor je je elke keer weer in een ander gebied begeeft. Houd je camera bij de hand, want hier kan je oog in oog komen te staan met een edelhert.

8. Zuiderzee speelbos

Velen weten dit niet, maar Almere heeft één van de grootste speelbossen van Nederland. Dit speelbos bestaat uit 4 speelplekken. Het bos is negen hectare groot en bestaat uit een waterspeelplek, zandspeelplek, natuuronderzoekplek en een picknickplek. Tussen de speelplekken zijn verharde paadjes aangelegd zodat ook kinderen met een fysieke beperking hier kunnen spelen.

Wateren

9. De Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen is het bekendste natuurgebied van Almere. Het leven hier is vastgelegd in de film ‘De Nieuwe Wildernis’. Als natuur en dierliefhebber moét je hier een keer geweest zijn. Je kunt hier ijsvogels, ganzen, vossen, herten en de grootste kudde wilde paarden van Europa vinden! Wil je dit gebied zelf ontdekken? Dat kan! Gebruik de iTour van De Nieuwe Wildernis of boek een safari met de boswachter.

10. Lepelaarsplassen

Naast de Oostvaardersplassen vind je de Lepelaarsplassen. De plas dankt de naam aan het feit dat er sinds de jaren ’70 een grote kolonie lepelaars in dit gebied woont. Ben jij een echte vogelspotter? Dit gebied heeft verschillende uitkijkpunten!

        

Architectuur

Almere is rijk aan architectuur. Menig mens bezoekt Almere om de moderne gebouwen vast te leggen. Wij hebben alle bijzondere gebouwen voor jou op een rijtje gezet.

1. The Wave

Aan het Weerwater vind je appartementen die gebouwd zijn in de vorm van een golf. Het gebouw is bekleed met zilveren aluminiumplaten, die de zon laten weerspiegelen.

2. De Nieuwe Bibliotheek.

De Nieuwe Bibliotheek heeft veel mooie plekjes waar je uitkijkt over het stadshart van Almere. Maar ook van binnen is er veel aandacht besteed aan de inrichting. De scherpe hoeken, al het wit en het vele licht kunnen vanuit de juiste hoek prachtig overkomen.

3. De Stofzuiger

Dit gebouw bestaat uit twee delen: een zwarte bovenkant en een gele onderkant. Dit unieke gebouw wordt ‘de stofzuiger’ genoemd, omdat al het ondergronds afval uit de binnenstad hier naartoe wordt gezogen.

4. Architectuur Natuurbelevingcentrum

Dit moderne gebouw ligt als een scheepswrak tegen de rand van de dijk. Op de bovenste verdieping heb je een panoramazaal met een prachtig uitzicht over de Oostvaardersplassen.

5. Hollands Licht

Deze vrijstaande woningen aan de haven zijn gelegen aan een openbare steiger. Alle woningen zijn schuin gebouwd wat een vernieuwend beeld geeft.

6. Kunstlinie Almere Flevoland

De Kunstlinie is het kunstcentrum van Almere. Hier kun je terecht voor tentoonstellingen, feesten, muziekles, dansles en andere culturele evenementen. Als je binnenkomt vind je rechts een enorme muurschildering die geïnspireerd is door een van de stoffen van het Nederlandse modebedrijf Vlisco. Daarnaast staat een witte spiraaltrap. Binnen zijn er verschillende ruimtes en gangen waar veel foto’s worden gemaakt. Zo heb je bijvoorbeeld een witte gang met gouden strepen.

Lees ook: Je eigen tijdschrift maken: met deze tips kan iedereen het

7. Gezondheidscentrum Filmwijk

Hou jij van kleurrijke gebouwen? Dan ben je hier aan het goede adres. Het gebouw is volledig paars. Schuin tegenover dit gebouw vind je ook nog eens een straat met allemaal gekleurde huizen. Wat kleur maakt de foto’s gelijk een stuk vrolijker.

8. Towerhouses

Wil jij niet in een normaal rijtjeshuis wonen? Almere heeft towerhouses: een huis met een toren aan de voorkant. De huizen vallen niet alleen op door de vorm, maar ook door de kleur. De torens zijn geel en de zijvlakken oranje en blauw.

9. Huis Steensel/Slieker

Dit huis in Almere Poort bestaat uit verschillende blokken en is kanariegeel.

10. Het bedrijfsverzamelgebouw

Dit gebouw, ook wel La Defense genoemd, staat midden tussen de kantoren. Aan de buitenkant van dit gebouw zie je aluminiumplaten met noppenreliëf. Wanneer je op het binnenhof staat is dit gebouw pas echt interessant. Door een speciale folie in het glas reflecteert het zonlicht in een prachtig kleurenspektakel.

11. Cirkel

De Cirkel is een project in Almere waarbij er huizen zijn gebouwd met zoveel mogelijk onbewerkte materialen. De huizen lijken bijna op die uit de film de De Hobbit.

12. Klokhuis

Dit huis staat op een open veld in Almere Poort en valt iedereen gelijk op. Het Klokhuis is felroze met een rood dak. Het Klokhuis is gebouwd om kinderen ser

ieus te laten nadenken over de natuur en het milieu. Het gebouw heeft dan ook veel energiebesparende voorzieningen, bedacht door kinderen.

13. Paladijn en Nusantara

Dit gebouw benadrukt de verschillende multiculturele samenleving van Almere. Er is gebruik gemaakt van verschillende kleuren en patronen. Daarnaast z

orgt het mozaïek voor een exotische uitstraling.

14. Rode Donders.

De grote gebouwen zijn felrood. Houd je van kleur? Dat kan je hier zeker vinden.

Heb jij nog geen genoeg van de architectuur in Almere? Gelukkig is dit lang niet alles en heeft Almere nog veel meer verrassingen voor jou in petto. Kijk hier voor meer informatie over alle architectuur.

Activiteiten en uitjes

Er is niks leukers dan iets ondernemen met familie en vrienden. Wij hebben een aantal activiteiten onder elkaar gezet, voor jong en oud. En vergeet niet al deze dierbare momenten vast te leggen!

1. Stichting AAP

In dit opvangcentrum kun je naast apen ook andere zoogdieren zien. De dieren zijn voorheen slecht behandeld en worden hier geholpen om te herstellen. Breng een bezoekje aan de stichting om samen met de kinderen de apen te bekijken. Vinden jouw kinderen de apen niet interessant en spelen ze liever zelf een aapje? Dichtbij de stichting zit een Fun Forest waar je in de bomen kan klimmen en klauteren terwijl je veilig vast zit. Hoe leuk is dat!

2. Kinderboerderij

Zijn jouw kinderen gek op dieren? Ga een dagje naar kinderboerderij De Terwijl de kleine aan het knuffelen is met de konijnen kun jij de schattigste foto’s schieten. En misschien mag jouw kind ook wel een ritje op de pony maken. Valt de kinderboerderij goed in de smaak? Er zijn er nog veel meer in Almere!

3. Almere jungle

In deze tuin kan je kind kennismaken met zoogdieren, insecten, vogels en vissen. Daarnaast heeft jouw kind ook de kans om meerder dieren te kunnen aaien. Wil jouw kind toch liever spelen? Er is ook een schommel!

Food

Ben jij dol op eten? Maak jij vaak foto’s in restaurants voor op Instagram? Of maak jij veel foto’s van het eten zelf? Wij hebben een aantal heerlijke eettentjes voor jou op een rijtje gezet.

1. De Rode Haring

Op Almeerderstrand is het terrein van Vis á Vis. Hier kun je genieten van verschillende openlucht (theater)voorstellingen. Daarnaast hebben ze een uitgebreid buffet. En je raadt het al aan de naam, als voorgerecht krijg je een stukje haring.

2. De Kapitein

In de winter kun je lekker eten op een verwarmd terras en in de zomer kun je genieten van het uitzicht over de kleine haven.

3. Coffee Cat

Dit kattencafé is alleen voor de echte kattenliefhebber. Je kunt hier terecht voor een lekkere lunch of high tea terwijl er negen katten rondlopen.

        

4. Bij Drewes

Ben jij een ochtendmens? Begin hier je dag met de beste koffie of thee van Almere. Neem gelijk een huisgemaakte bonbon. Geloof ons: hier zal je geen spijt van krijgen.

5. Hudson Bar

Voor Amerikaans eten moet je bij Hudson zijn. ’s Ochtends geniet je van je favoriete koffie met een van de vele smaakjes waaruit je kunt kiezen. Avonds eet je hier de lekkerste burgers.

6. Kaasmakerij

Ben jij gek op kaas? Hier hebben ze kaas in alle soorten en maten! We garanderen je dat dit de beste kaasboer van Flevoland is, ze hebben zelfs al meerdere prijzen gewonnen!

7. De Orchidee

Ben je niet zo fan van de Hollandse pot? Probeer dan de Thai in Almere Haven. In dit knusse restaurant kun je heerlijk eten!

8. Ma Bella Cakery

Tijd voor wat zoetigheid. Hiervoor ben je bij Ma Bella Cakery aan het juiste adres! De borden en kopjes zijn versierd met bloemen en je krijgt een eigen theekannetje. De perfecte plek voor een high tea.

9. Vitamin Store

Op een dieet of ben je gewoon gek op fruit en groente? De Vitamin Store is echt een aanrader. Hier heb je de lekkerste smoothies die al voor jou samengesteld zijn, of je kiest je eigen favoriete ingrediënten. Ook leuk voor wat extra kleur!

10. Boathouse

Vooral in de zomer is dit een leuke plek. Bestel een heerlijke nachoschotel terwijl je over de Noorderplassen uitkijkt.

Wil jij zelf met je vrienden of familie een fotoshoot houden? Dan hebben we nog een paar kleine tips!

1. Citadel

Beneden vind je de parkeergarage, de Sport 2000 en de Ekoplaza. De vloer is daar gemaakt van zwarte en witte strepen. Door van boven een foto te nemen krijg je een heel interessant effect.

2. Dijk bij de Hollande brug

Vooral in de zomer is het leuk om op de brug/stijger foto’s te maken. Je hebt(met een beetje geluk) een prachtig helderblauwe lucht op de achtergrond en het licht reflecteert mooi op het water.

Wij hopen dat je met deze tips inspiratie hebt gekregen voor leuke fotoplekjes in Almere. Wij zijn benieuwd naar het resultaat. Bundel je mooiste foto’s samen in een fotoalbum!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen