Het is wereldlichtjesdag maar hoe fotografeer je lichtjes?
10 december 2018 
in Blog

Het is wereldlichtjesdag maar hoe fotografeer je lichtjes?

De tweede zondag van december is het wereldlichtjesdag. Op deze dag staan wij stil bij alle overleden kinderen, zowel jong als oud. Om 19:00 steken mensen over de hele wereld een kaarsje aan ter nagedachtenis. De bedoeling van deze dag is dat de wereld wat “lichter” wordt voor de mensen die een kind hebben verloren. Wil jij mooie momenten als deze vastleggen? Wij geven een aantal tips over hoe je lichtjes het beste kunt fotograferen.

Maak gebruik van een statief

Door gebruik te maken van een statief of meubilair waarop je camera kan rusten, zorg je ervoor dat er zo min mogelijk bewegingsonscherpte ontstaat.

Korte sluitertijd

Een korte sluitertijd is belangrijk om bewegingsonscherpte te voorkomen. Het beste is om een minimale sluitertijd te gebruiken. Als het niet lukt om je sluitertijd goed te krijgen, ga dan aan de gang met de ISO-waarde. Hierdoor wordt de sensor gevoelig voor het weinige licht wat er op valt.

Lees ook: De mooiste bliksemfoto’s maak je met deze tips!

Lange sluitertijd

Wil je geen scherpe foto maar juist het licht als bewegende strepen afbeelden? Gebruik dan een lange sluitertijd. Het beste is om hier gebruik van te maken als voertuigen en andere objecten van je af bewegen in plaats van naar je toe. Anders kan de foto overbelicht worden.

Sterretjes

Wil jij van lichtpuntjes een sterretje maken op de foto? Gebruik dan een klein diafragma. Dit werkt het beste met kleine lichtbronnen.

Ruisonderdrukking

Gebruik jij een lange sluitertijd? Dan heb jij meer kans op ruis in je foto. Zet de ruisonderdrukking dus aan om een onscherpe foto te voorkomen.

Lees ook: Hoe bescherm je jouw camera tegen de kou? 

Heb jij het perfecte moment weten vast te leggen? Laat deze dan afdrukken voor bij jou aan de wand! Het fotoalbum heeft al wanddecoratie vanaf €8,- 

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen