Hoe is pakjesavond ontstaan?

5 december, pakjesavond


 Pakjesavond is een Nederlandse traditie die in het kader van het sinterklaasfeest normaal gesproken op 5 december wordt gehouden. Ouders geven op deze dag cadeaus aan hun kinderen, met de boodschap dat die cadeaus van Sinterklaas komen.

 Maar waarom vieren we pakjes avond op 5 december? Wat veel mensen niet weten is dat we niet de verjaardag van Sinterklaas vieren, maar zijn sterfdag. De traditie om pakjesavond te vieren op de vooravond van zijn sterfdag, is ontstaan doordat kinderen vroeger hun schoen zetten op 5 december, waarna de Sint hem vulde met cadeautjes.

 Nicolaas van Myra, of Sinterklaas, zou zijn gestorven op 6 december, in het jaar 342 of 352. Hij stond bekend als een kindervriend en daarom kregen kinderen in lage landen in de late middeleeuwen op 6 december snoep of wat geld.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen