Hoe maak je de mooiste en leukste selfie voor in je fotoboek?
05 oktober 2016 
in Blog

Hoe maak je de mooiste en leukste selfie voor in je fotoboek?

De perfecte selfie

Maak jij weleens een selfie? Lukken deze altijd of kan je nog wel wat tips gebruiken? Toevallig hebben wij hier een artikel over geschreven. We geven je tips hoe je de mooiste selfies maakt en leggen uit waarom het zo leuk is om hier dan een fotoboek van te maken. Lees je mee?

De mooie achtergrond

Kijk altijd eerst wat je achtergrond is voordat je een selfie maakt. Het zou namelijk zonde zijn als je een hele mooie foto hebt gemaakt, maar er bijvoorbeeld een heel lelijk persoon op de achtergrond staat. Jij bent namelijk het hoofdonderwerp van je selfie en het is dan ook niet de bedoeling dat iets of iemand anders de aandacht trekt op jouw foto.

Kies voor een witte of lichte achtergrond (je hebt vast wel ergens in huis een witte of lichtgrijze muur). Dit is vaak het mooist omdat jij dan echt “van het doek spat”. Wat ook mooi is, is om de foto in de natuur te nemen. Zoek een open weiland op, eventueel met wat bomen aan de zijkanten, en maak hier een mooie foto. Zo krijgen mensen een heel ‘vrij’ gevoel op het moment dat ze jouw selfie zien. Zorg er dan alleen wel voor dat je kleding niet dezelfde kleur heeft als je achtergrond, want anders sla je nog steeds de plank mis en ga je zelf op in de natuur.

Doe een beetje gek

Op het moment dat je een selfie neemt, weet iedereen dat je geen topmodel bent. Misschien ben je dat wel, maar dan nog valt een selfie maken niet onder een professionele fotoshoot. Dus neem jezelf niet te serieus, probeer geen modellenposes te doen, dit kan je namelijk beter doen op het moment dat je wel een professionele fotoshoot hebt.

Wat je dan wel moet doen? Lachen!!! Probeer allemaal verschillende soorten lachposes uit. Mond open, mond dicht, tanden zichtbaar, tanden niet zichtbaar, big smile, bescheiden lach … en ga zo maar door. Lachen werkt het best tijdens het maken van een selfie, omdat dit er altijd vrolijk en gezellig uit ziet. Een ander leuk idee is om gekke bekken te trekken, dan bedoelen we niet de “duckface”! Steek je tong een beetje uit, kijk boos, verbaasd of heel blij en speel met je emoties. Op een foto kan dit een heel leuk effect hebben, en wie weet staat een boze blik jou wel enorm sexy.

Lees meer: Foto’s maken met je mobiele telefoon, de meest gemaakte fouten

Selfie Selfie

Blijven klikken

Op het moment dat je een selfie gaat maken, zal je waarschijnlijk niet meteen bij de eerste keer klikken de perfecte foto hebben. Zo werkt het namelijk heel vaak met foto’s maken en dus ook met het maken van een selfie. Wat je het beste zou kunnen doen is heel vaak achter elkaar klikken en steeds een andere “pose” aannemen met je gezicht. Dus zoals net al is beschreven, ga van blij naar boos, naar verbaasd en weer naar lachen. Op het moment dat je dit doet en foto’s blijft maken zit er gegarandeerd een mooie selfie tussen.

De juiste setting voor je selfie

Ook bij het maken van een selfie kan de setting je helpen bij het creëren van de mooiste foto. Het is vaak mooi als je je selfie niet recht van voren neemt, maar je gezicht een beetje kantelt. Op die manier is de foto namelijk subtieler en vaak ook mooier. Op het moment dat je je gezicht kantelt, is het handig om rekening te houden met je ‘mooiste kant’. Bijna iedereen heeft één kant van zijn of haar gezicht die mooier is, of je in ieder geval zelf mooier vindt. Tenzij je natuurlijk symmetrisch bent, maar dat is haast niemand. Kantel je gezicht dus zo dat je mooiste kant zich op de voorgrond bevindt en wordt geaccentueerd.

Wat vaak ook een mooi effect geeft, is als je de camera een beetje boven je hoofd houdt. Ten eerste lijk je meestal slanker op het moment dat je van boven gefotografeerd wordt en ten tweede komt je selfie dan minder lomp over.

Zoek het licht van de zon op

Natuurlijk licht bij het maken van een selfie werkt het beste. Ga daarom bij het raam staan of maak je selfie zelfs buiten. Zoals je in eerdere blogs kan lezen (lees: Mooi fotograferen met je mobiel, wij geven tips!) geeft je mobiele telefoon niet altijd het beste licht van zichzelf. Zet daarom allereerst altijd je flitser uit tijdens het maken van een selfie, hier wordt namelijk niemand knapper van. Wil je toch graag een selfie maken in het donker? Zorg dan dat je binnen een goede lamp hebt die je op de juiste plek kan schijnen, dit is altijd mooier dan een flitser. Het allermooist is natuurlijk als je even een nachtje wacht met het maken van je selfie en je deze de volgende dag gaat maken in de buitenlucht.

Selfie Selfie

Gebruik de achter camera van je telefoon

De achter camera van je telefoon maakt mooiere foto’s dan de camera aan de voorzijde, gebruik deze dus liever! Nu begrijpen wij dat het makkelijker is om een selfie te maken met de camera aan de voorzijde omdat je dan meteen op je beeldscherm kunt zien hoe het eruit ziet. Toch zal je zien dat op het moment dat je de achter camera gebruikt, je uiteindelijk mooiere selfies hebt. Ze zijn scherper en vaak ook spontaner, juist doordat je jezelf niet ziet terwijl je de foto’s aan het maken bent.

Bewerk je foto’s met een filter

Het allerleukste is natuurlijk dat op het moment dat je een mooie selfie hebt gemaakt, je deze nog mooier kan maken door middel van bepaalde filters. Op veel smartphones zit al de functie in de camera om een bepaalde filter over je foto heen te doen. Maar nóg mooiere filters kan je vinden in apps, zoals bijvoorbeeld Instagram. Probeer eens de verschillende filters uit die Instagram je biedt en je zult zien dat je selfie nog mooier wordt dan hij al was.

Maak een groupfie

Tot slot is het leuk om in je fotoalbum een groupfie te plaatsen. Dit is een selfie maar dan met meerdere personen erop. Vraag de personen waar je het meest mee omgaat, of waar je het meest van houdt, om een groupfie met je te maken. Op deze manier heb je een hele dierbare herinnering. Vaak worden groupfies ook heel leuk doordat iedereen steeds moet lachen omdat er allemaal gekke dingen gebeuren.

Nu we je al deze tips hebben gegeven kan je natuurlijk niet wachten met het schieten van de perfecte selfies, als je dit nog niet iedere dag deed. Wanneer je een mooie verzameling selfies en groupfies hebt is het het leukst om hier een fotoboek van te maken met als thema natuurlijk selfies. Zo heb je namelijk een blijvende herinnering aan alle momenten waarop je die mooie foto’s van jezelf genomen hebt. Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met de mooiste selfie te maken!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen