Nog geen jaarboek van 2022 gemaakt? Begin nu!
04 januari 2023 
in Blog

Nog geen jaarboek van 2022 gemaakt? Begin nu!

Nog geen jaarboek van 2022 gemaakt? Begin nu!
2022 is nog niet afgelopen. Maar dit is geen excuus om nu alvast te beginnen met het maken van een jaarboek. Daarom is dit het moment om een foto-jaarboek van het afgelopen jaar te maken. En voor de momenten die wat zijn weggezakt, heb je gelukkig de foto’s nog. Wacht dus niet te lang en begin binnenkort met het maken van je fotoboek voor een perfect gebundeld jaaroverzicht van 2022. Het is nu heerlijk om te doen en leuk voor later om erbij te pakken en terug te blikken. Zo laat je jouw herinneringen leven!

Zo maak je een jaarboek
Een fotoboek maken begint altijd met het sorteren van je foto’s. Zorg dat je de foto’s van afgelopen jaar bij elkaar hebt en deel de foto’s in per periode of bijvoorbeeld per vakantie of feest. Let goed op dat je ook de foto’s van je telefoon naar de computer verplaatst en vergeet niet je gezinsleden, familie of vrienden om een aantal leuke foto’s te vragen die jij niet hebt. Doorloop ook je agenda van afgelopen jaar om te zorgen dat je geen foto’s mist van bijzondere gebeurtenissen. Zo krijg je al een mooi overzicht van de foto’s van afgelopen jaar!

TIP: heb je foto’s van vrienden of familie ontvangen via WhatsApp en wil je die gebruiken in je jaarboek? Vraag dan even de ‘originele bestanden’ op, bijvoorbeeld per e-mail. De kwaliteit van foto’s wordt namelijk in WhatsApp flink terug geschaald en dat is zonde van de kwaliteit van die foto’s in je jaarboek. 

Kies een type en formaat fotoboek
Uiteraard kan je ieder type fotoboek en elke uitvoering gebruiken voor een jaarboek, maar voor een perfect jaaroverzicht zijn het Liggend Fotoboek L (A4 formaat) en het vierkante fotoboek van 30×30 cm het populairst. Deze fotoboeken zijn praktisch in te delen en er zijn verschillende uitvoeringen beschikbaar.

Maak je fotoboek
Foto’s gesorteerd, formaat en uitvoering gekozen, beginnen maar! Als je werkt op een computer (desktop / laptop), raden we aan om te werken met de desktop-versie van ons programma. Deze kun je downloaden en installeren op je computer en dat werkt bij een uitgebreid fotoboek het makkelijkst. Ook kun je je gemaakte werk opslaan en hier later verder in werken.  Werk je op een smart phone of tablet? Dan kan je gebruik maken van de online-versie van de software.

Jaarboek klaar? Bestellen maar!
Klaar met het opmaken van je fotoboek? Bekijk dan het voorbeeld in onze software. Controleer nog even of alle foto’s goed staan en of er geen taalfouten in de tekst staan. Alles naar wens? Dan bestel je. Het fotoboek heb je over een paar werkdagen in huis.

Veel plezier met het maken van je jaarboek van 2022!Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen