Ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Azië!
23 mei 2019 

Ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Azië!

Met 42 landen en bijna een derde van de totale landoppervlakte is Azië het grootste werelddeel. Dit kan een behoorlijk indrukwekkende en overvolle reisplanning opleveren! Vooral als je niet weet waar je moet beginnen. Er zijn zoveel landen, zoveel plekken om te ontdekken. Alleen in landen als China of Japan kan je al gemakkelijk weken rondtrekken. Daarom hebben wij een lijst opgesteld met de top 5 bezienswaardigheden die Azië te bieden heeft, zodat jij jouw reis kan vullen met enkele must see tussenstops! Benieuwd? Lees dan snel verder.

Chinese Muur, China

Een van de zeven wereldwonderen en het grootste bouwwerk ter wereld: de Chinese Muur! Met ruim 6000 kilometer is deze 2000 jaar oude verdedigingslinie iets wat je niet mag missen als je door Azië reist. Doordat het te bereiken is vanuit Beijing en de muur zo groot is zijn andere bezienswaardigheden hier goed mee te combineren. Houd natuurlijk wel rekening met hele andere reistijden dan we hier in Nederland gewend zijn!

Angkor Wat, Cambodja

In veel lijsten de nummer één als het gaat om bezienswaardigheden in Azië. Dit tempelcomplex is met een oppervlakte van 162 hectare het grootste religieuze monument ter wereld! Het ligt een stuk zuidelijker dan de Chinese Muur, namelijk in Cambodja. Het is een verzameling van vele tempels die deze regio rijk is.
Angkor Wat betekent Heilige Tempel. Het is gebouwd als eerbetoon aan de Hindoe goden en daarmee een belangrijk punt voor bedevaartsoorden in Azië.. Maar naast de religieuze betekenis levert het prachtige beelden op. Onze tip: ga met zonsopkomst- en ondergang!

Taj Mahal, India

De Taj Mahal is de bekendste bezienswaardigheid van India. Het is dan ook een wereldberoemd bouwwerk en eigenlijk onmisbaar voor elke reiziger in Azië! Het is een gigantisch wit mausoleum (graftombe) dat gebouwd is als graf voor de echtgenoot van een oude Indiase heerser. Het wordt dan ook door velen gezien als een ultieme ode aan de liefde. En bovendien is het een hotspot voor toeristen en huwelijksaanzoeken! Ook de Taj Mahal staat op de lijst van zeven wereldwonderen, een echte aanrader dus!

Burj Khalifa, Verenigde Arabische Emiraten

In het westen van Azië liggen de Verenigde Arabische Emiraten, waar onder andere de stad Dubai ligt. Dubai is het thuis van het hoogste gebouw van de wereld: de Burj Khalifa. Met een hoogte van 828 meter laat dit multifunctionele gebouw elke andere wolkenkrabber achter zich. Het brak in 2009, toen de bouw af was, alle records: de meeste verdiepingen, het hoogste restaurant en zelfs de hoogste chocolade replica (van ruim 13 meter). Dit gebouw is dus een heus meesterwerk!

Het is in onze lijst een ander beeld dan de meeste historische bouwwerken die te zien zijn, maar zeker niet minder mooi. De Burj Khalifa is heel indrukwekkend om te zien. Bovendien is Dubai een unieke stad om te bezoeken!

Terracotta leger, China

De laatste, misschien wel de meest bizarre bezienswaardigheid die we in ons overzicht meenemen is het Terracotta leger van de eerste Chinese Keizer Qin Shi Huangdi. Hij was degene die sinds het moment dat hij aan de macht kwam (246 jaar voor Christus) alle landen in China samenbracht tot één rijk. Hij begon vrijwel direct aan de bouw van zijn Terracotta leger. Er zijn meerdere theorieën over waarom hij dit deed: of hij was bang dat voor zijn gedode vijanden, of hij verwachtte zijn heerschappij door te zetten na zijn overlijden.

Het leger bestaat uit 9099 stenen soldaten die waken over de Keizer zijn graf. Naar schatting hebben ruim 700.000 dwangarbeiders gewerkt aan de graftombe en soldaten. Toen alles af was werd het geheel afgedekt met een kunstmatige heuvel, die tegenwoordig ook te beklimmen is! Het meest bizarre is dat het leger zelf niet in de graftombe staat. De graftombe zelf is nooit geopend! Slechts enkele ondergrondse kamers zijn opengemaakt en op vijf kilometer afstand staat het leger op de wacht. Elk gezicht is anders, de wapens zijn echt en waarschijnlijk heeft voor ieder beeld dan ook een echte soldaat model gestaan.

Dit alles is te bewonderen vlakbij de stad Xi’an, in het midden van China. Een mooie plek om weer een ander stuk van dit enorme land te bewonderen. Onmisbaar voor je tocht door Azië!

Natuurlijk is deze lijst slechts het topje van de ijsberg! Azië is zo ontzettend groot, de natuur is ontzettend divers en er zijn veel nieuwe dingen te ontdekken.

Ben je onze lijst afgegaan? Of heb je zelf een unieke, prachtige plek gevonden en mooie foto’s gemaakt? Maak dan na je reis door Azië een leuk fotoboek vol met jouw herinneringen!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen