Pasen

Hoeveel paaseieren ga jij zoeken op zondag 4 en maandag 5 april? Ja het is weer Pasen! Pasen is het belangrijkste christelijke feest en deze dag draait om de kruising en de wederopstanding van Jezus Christus.  Rond dezelfde periode zijn er nog een aantal belangrijke feestdagen. Denk aan witte donderdag, wat in teken staat van het laatste avondmaal. Goede vrijdag wat gaat om de kruising van Jezus Christus. Stille zaterdag is de laatste vastendag en op deze dag is de graflegging van Jezus herdacht.

 

Voor veel kinderen is Pasen de dag van paaseitjes zoeken en de paashaas. De paashaas is bedacht door Duitse protestanten omdat zij kinderen wilde laten genieten van de paaseieren.  De paashaas verstopt elk jaar op zondag de eieren. Het is haas geworden omdat het een symbolische betekenis heeft; vruchtbaarheid en begin van de lente.

 

Tijdens Pasen zijn er meer manieren waarop je deze dagen kan vieren dan alleen de paaseieren verstoppen en zoeken. Wij van HetFotoalbum.nl geven een aantal leuke ideetjes om er een gezellige en feestelijke dag van te maken.

 

Ontbijt

Start de dag met een lekker ontbijtje samen met je gezin of huisgenootjes. Haal lekkere broodjes in huis, kook wat eitjes en drink een lekker sapje. Neem de tijd om de tafel mooi te dekken en geniet met zijn alle van een lekkere maaltijd om je dag te beginnen.

 

Eieren zoeken

Het zoeken van paaseieren kan niet ontbreken. Wijs 1 persoon aan die de paaseitjes gaat verstoppen in de tuin of in huis en laat de rest zoeken. Bedenk moeilijke plekken en laat ze niet stoppen met zoeken tot alles gevonden is. Wees voor 1 dag de paashaas.

 

Wandelen

Een frisse neus halen is goed voor je en hoe gezellig is het om dit niet alleen te doen. ga met je gezin, je buren,  je huisgenootjes of samen met je vrienden een wandeling maken. dit kan bijvoorbeeld op het strand, in het bos of gewoon een blokje om in je eigen buurt. Ga op pad en ontdek mooie nieuwe wandelroutes.

 

Spelletjes spelen

Ook is het spelen van spelletjes erg leuk om te doen tijdens de paasdagen. Maak vooraf je eigen gepersonaliseerde speelkaarten en speel je favoriete kaartspel. Ook is het leuk om voor deze dagen speelkaarten te maken in het thema van Pasen. Ga creatief aan de slag en versla iedereen tijdens een potje kaarten.

 

Film kijken

Ook kun je gezellig met zijn alle op de bank ploffen en een gezellige leuke film kijken. Dit kan natuurlijke elke genre zijn waar je van houdt. Zet een schaaltje paaseieren op tafel en veel kijkplezier!

 

Koken

Houd je van koken of lekker eten? Maak een heerlijke feestelijke maaltijd en sluit met zijn alle deze gezellige dag af.

Vastleggen

Vergeet vooral geen foto’s te maken van de paashaas en de andere activiteiten die jullie gedaan hebben. Later kunnen jullie hiervan een mooie fotoslinger of fotoalbum maken. Hoe kijk jij terug op de paasdagen?

 

Wat is jouw favoriete bezigheid tijdens Pasen?

 

 

 

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen