5 populaire Instagram locaties in Amsterdam
18 mei 2023 

5 populaire Instagram locaties in Amsterdam

Veel mensen ervaren Amsterdam als een stad die barst van de inspiratie. Dit wordt opnieuw bevestigd door het onderzoek van Hashtagtheworld, waaruit blijkt dat onze hoofdstad behoort tot de 'World's Top 30 Hastagged Cities' op Instagram. Amsterdam is dé ideale locatie om je Instagramprofiel naar een hoger niveau te tillen. Hieronder vind je vijf populaire plekken om een foto te maken. Waar maak jij jouw volgende selfie?


Filmmuseum Eye

Ben je geïnteresseerd in moderne architectuur? Dan is het opvallende EYE Filmmuseum absoluut een bezoekje waard. De blikvanger is indrukwekkend zowel van ver af als van dichtbij. Je kunt zelf beslissen of je het gehele gebouw wilt vastleggen of juist de subtiele details wilt benadrukken. Verken de lijnen en patronen van het gebouw, dit zal ervoor zorgen dat mensen langer naar je foto zullen kijken.

Het Vondelpark

Heb je behoefte aan wat natuur om je heen? Neem dan een wandeling door het Vondelpark en maak meteen prachtige sfeervolle foto's voor je Instagram. Het is een perfecte plek om een evenwicht te vinden tussen het bruisende stadsleven en de ontspannen atmosfeer van het park. 

Tip: Maak je foto’s van het Vondelpark tijdens het gouden uurtje. De zon staat op dit moment laag, de lange schaduwen zorgen voor meer diepgang en de kleuren zijn warmer. Hierdoor wordt je foto nóg mooier!

De Amsterdamse grachten

De grachten van onze hoofdstad behoren absoluut tot de top 6 must-sees. Of je nu op het water drijft of aan wal staat, een foto van de grachten en de indrukwekkende oude gebouwen zal je nooit teleurstellen. Probeer tijdens het fotograferen te spelen met de reflecties in het water, dit voegt net dat beetje extra interesse toe en geeft het beeld meer diepte.

De Drie Graefjes

Een Instagram-account over eten is niet compleet zonder een prachtige foodfoto. Het licht tijdens het maken van deze foto is cruciaal en moet goed overwogen worden. Het is aan te raden om daglicht te gebruiken in plaats van flits, zodat de foto's er fris en helder uitzien. Bovendien kan het toevoegen van kleur aan een gerecht de presentatie nog aantrekkelijker maken, zoals bij de kleurrijke gerechten van Drie Graefjes.
** De bovenstaande foto komt van www.dedriegraefjes.nl **


Centraal station

Het Centraal Station van Amsterdam is een prachtige plek om te fotograferen, met zijn oude details die dateren uit 1889. De combinatie van de industriële sfeer van de stationshallen en de neorenaissance stijl van het gebouw zorgt voor een unieke sfeer die zeker de moeite waard is om vast te leggen. Het levendige station biedt ook een geweldige gelegenheid voor straatfotografie, met talloze mensen die rondlopen en de scène tot leven brengen. Kortom, het Centraal Station is een must-see fotografielocatie in Amsterdam.

Jouw mooiste Instagram foto's in een fotoboek? Dat kan bij HetFotoalbum.nl. Kies hier jouw type fotoboek en ga direct aan de slag!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen