Poseren voor je trouwfoto’s: tips voor een natuurlijke uitstraling
14 juli 2023 

Poseren voor je trouwfoto’s: tips voor een natuurlijke uitstraling

Trouwfoto’s maak je maar één keer. Het is dus belangrijk dat jij en je partner er goed op staan! Zo heb je er nog voor lange tijd plezier van. Wij geven je een paar gouden tips om met een natuurlijke uitstraling op jouw trouwfoto’s te staan. Deze tips zijn effectief en makkelijk, zodat zelfs de meest cameraschuwe bruidsparen er fantastisch op staan!

Let op je houding

Hoe sommige mensen precies weten welke poses ze aan moeten nemen en vanaf welke hoeken ze willen worden gefotografeerd, vinden anderen het juist een tikkeltje ongemakkelijk

m te poseren voor trouwfoto’s. Geen zorgen, er zijn een aantal handige kunstjes om prachtige trouwfoto’s te maken. Om te verzekeren dat je een goede pose hebt op de foto’s, adviseren we je om op je houding te letten gedurende de dag. Zorg dat je met een rechte rug loopt, met je schouders naar achteren. Dit zorgt voor een zelfverzekerde uitstraling. Vermijd het knijpen van je armen tegen je lichaam en houd ze iets losser voor een meer open houding.

Maak vooraf kennis met de trouwfotograaf

Als allereerste is het handig om van tevoren goed kennis te maken met de bruiloft fotograaf. Zo zorg je voor een vertrouwde sfeer en zul je je automatisch comfortabeler voelen als hij/zij met de camera voor je neus staat. Zo kun je bijvoorbeeld een pre-wedding shoot inplannen. Dit is de perfecte manier om te oefenen voor je trouwdag en gewend te raken aan de fotograaf. En je houdt er natuurlijk meteen leuke foto’s aan over!

Kijk niet in de camera

Wanneer je gefotografeerd wordt, kun je beter niet recht in de camera kijken. Kijk in plaats daarvan naar je partner, of recht naast de lens. Zo krijgt de foto een natuurlijke uitstraling en ziet het er niet te geposeerd uit.

Tip voor gezichtsuitdrukking

Voor een mooie en natuurlijke look, kun je het best de geforceerde glimlach achterwege laten. Het kan soms lastig zijn om echte emoties te tonen als je aan het poseren bent. Een goede tip is om te denken aan een moment waarbij jij je blij, gelukkig of verliefd voelde. Herbeleef dit moment in je gedachten, en je zult het gegarandeerd op een subtiele manier terug zien in je gezichtsuitdrukking! Een zachte glimlach ziet er namelijk vaak natuurlijker uit dan een brede grijns.

Keep it moving!

Om te voorkomen dat de foto’s er statisch uit komen te zien, is het een goed idee om in beweging te blijven. Loop hand in hand, dans met elkaar of omhels elkaar. Wat ook leuk is om te doen, is een grappige herinnering ophalen met je partner. Dit zal jullie beiden laten lachen en voor een ontzettend spontane foto zorgen.

En het belangrijkste van allemaal: geniet

De genoemde tips zullen je zeker een eind op weg helpen om spontane trouwfoto’s te schieten op jullie trouwdag. Maar, de belangrijkste tip die we jullie kunnen geven is toch echt wel; geniet van je dag en maak je er niet te druk om! Houd je niet tè veel bezig met hoe je op de foto staat. Wanneer je namelijk ultiem aan het genieten bent van je trouwdag, zullen dit de allerbeste foto’s opleveren!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen