Refurbished laptops

Refurbished laptops zie je steeds vaker voorbijkomen. Dat is ook niet erg gek want er zitten veel voordelen aan het kopen van zo’n laptop. Ze zijn bijvoorbeeld goedkoper dan gereviseerde laptops, duurzaam en van hoge kwaliteit. Daarbij krijg je ook garantie net zoals andere laptops. Maar waar komt een refurbished laptop vandaan en wat zijn de voor- en nadelen van het kopen van zo’n laptop? Alle informatie over refurbished laptops heb ik hieronder op een rijtje gezet. Zo kun je bepalen of deze laptop de juiste keuze is voor jou.

Wat is een refurbished laptop?

Een refurbished laptop is kort gezegd een gebruikte laptop die vernieuwd (gereviseerd) is. Refurbished is een ander woord voor reviseren. Deze laptops worden uitgebreid gecontroleerd en getest of ze goed werken. Ook worden er als dit nodig is reparaties uitgevoerd en software opnieuw geïnstalleerd. Daarnaast wordt de data die nog aanwezig is van de laptop verwijderd. Verder wordt de laptop van binnen en buiten goed schoongemaakt. Dit proces (controleren, repareren, reinigen) wordt het refurbishment genoemd. Hierna werkt de laptop weer helemaal als nieuw en is de levensduur verlengd, dit maakt de laptop dan ook duurzaam. Dit wordt overigens ook gedaan voor een refurbished pc.

Voor- en nadelen

Een refurbished laptop biedt verschillende voordelen. Zo zijn ze een stuk goedkoper dan een nieuwe laptop, vaak wel tot 70% goedkoper. Dit is wel afhankelijk van het model, leeftijd en conditie. Door het hergebruik van de laptop zijn ze ook nog is duurzaam. Op deze manier wordt er bespaart op kostbare grondstoffen. Daarnaast is ook de kwaliteit van de laptop goed. Dus als jij van plan bent om met je laptop foto’s of video’s te bewerken kan dit nog steeds. Dit ligt natuurlijk wel aan het soort laptop dat je neemt. Een Apple MacBook, DELL XPS en laptops van Microsoft werken hier erg goed voor. Bovendien heb je nog steeds de garantie net zoals bij andere laptops. Maar er zijn ook nadelen. Er kunnen namelijk gebruikssporen te zien zijn op de laptops en er is maar een beperkt aanbod te verkrijgen. Je kunt dus niet altijd het merk krijgen die jij wilt.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen