Tips voor het maken van het mooiste trouwalbum
29 juli 2019 

Tips voor het maken van het mooiste trouwalbum

Nog even en dan staat de mooiste dag van je leven voor de deur. Jouw trouwdag! Zoiets bijzonders moet natuurlijk vastgelegd worden!

Als klein meisje keek je al uit naar deze dag. Samen met je moeder en vriendinnen opzoek naar de perfecte jurk. Eenmaal gevonden gaan de voorbereidingen verder. Vaak is dit een hectische tijd waardoor je sommige momenten niet bewust meekrijgt. Hoe fijn is het om dit later terug te zien in een gepersonaliseerd fotoboek, jouw eigen trouwalbum!

Goede voorbereidingen zijn het halve werk! Bedenk eerst wat je wilt overbrengen met het fotoboek. Zoek een fotograaf die past bij jouw stijl en met wie je een klik hebt. Maak met je fotograaf duidelijke afspraken wat jij wel of niet wilt en wat je van hem/haar verwacht.

Het samenstellen van jouw fotoboek is de finishing touch van jullie trouwdag!

 

Foto’s sorteren

Zorg ervoor dat je de foto’s heb gesorteerd voordat je begint met het maken van het fotoboek. Dit zal je een hoop tijd schelen en voorkom je dat je belangrijke dierbare foto’s vergeet.

 

Chronologisch verhaal

Plaats je foto’s in een chronologisch volgorde. Zo beleef je deze dag keer op keer opnieuw van het begin tot het eind wanneer je door het fotoboek bladert. Anderen die het fotoboek zullen bekijken krijgen ook meteen een goede impressie hoe deze dag voor jullie is geweest.

Tip: zorg ervoor dat het fotoboek een geheel uitstraalt

 

Omslagfoto

De omslagfoto is het eerste wat je ziet wanneer je het trouwalbum in handen hebt. Een erg belangrijk onderdeel! Kies voor een foto van jullie als pasgetrouwd stel of juist voor de locatie als sfeerimpressie. Voeg de datum en jullie namen toe om het extra speciaal te maken.

 

Citaten en onderschrift

Een onderschrift geeft net dat extra beetje kracht bij een foto. Verwerk een stukje van jullie geloften, verschillende romantische citaten of een mooie quote van een speech van een dierbare in het fotoboek.

 

Dubbelcheck!

Voordat je het fotoboek besteld, check alles nog even na.  Beter één keer te veel nakijken dan er te laat achter komen dat je iets bent vergeten of verkeerd hebt vastgelegd.

 

Extra’s

Ga je ook op huwelijksreis? Hoe leuk is het om ook dit vast te leggen. Jullie eerste reis als getrouwd stel! Maak een verlengde van het trouwfotoalbum.

 

Is jouw bruiloft al geweest? Niet getreurd! Ook jij kan natuurlijk nog je mooiste herinneringen vastleggen in een fotoboek. Zoek alle foto’s op en volg bovenstaande tips!

 

Succes!

Meer weten over bruiloftfotografie? Klik dan hier voor acht handige tips!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen