Tips om babyfoto's te maken


Het maken van babyfoto’s kan ontzettend lastig zijn. Ze zitten niet eventjes stil voor de foto. Maar het is mega belangrijk om de eerste baby jaren vast te leggen omdat ze zo snel groeien en veranderen en zo kun je ze altijd nog terug bekijken. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het meeste uit de allerschattigste momenten te halen.

 

Kies een stijl

Kies een stijl. Hou je hier aan. Kies ook wat je precies zoekt. Dan is het maken van jou babyfoto’s veel gemakkelijker.

Goed kijken

Hoewel het een goed idee is om zoveel mogelijk foto’s te maken zodat je er altijd een goeie foto tussen zit. Besteed er alleen geen hele dag aan. neem tijd voor de kleine momenten en details, zie hoe je kind beweegt bij het spelen of de houding als je kindje slaapt, momenten waarbij het kind lacht. Gebruik deze details om het perfect moment te vinden voor je foto.

Interactie
 
interact met je kind, trek hun aandacht en verwacht een reactie. De aandacht van een peuter is meestal kort, dus maak gebruik van het moment dat ze in je camera kijken

Ga door je knieën

Ga door je knieën tot de hoogte van het kind zijn ogen. Daardoor kom je op de hoogte van hen en heeft het hen niet het idee dat ze “omhoog” moeten kijken. Het iets heel moois om binnen te dringen in de wereld van een kind en op hun hoogte de wereld te bekijken en zien hoe hun het zien.

Creatief

Je kind is natuurlijk de ster van de fotosessie, dit betekent niet dat je je achtergrond moet vergeten. Door kleuren texturen en versieringen toe voegen kun je van een normale foto een kunstwerk maken.

 

Beheers het licht
 
Alhoewel lichtvoorkeuren iets persoonlijks is, zal een diffuus licht meestal mooier zijn bij het maken van babyfoto’s. Neem de foto’s in kamers met grote ramen waar veel natuurlijk licht doorheen komt. Als je buiten foto’s maakt, profiteer dan op van het “gouden uurtje” in de latere uren van de dag wanneer de zon bijna  horizon staat en het licht warm en effen is.

Als het nodig is om de flits te gebruiken, probeer dan dat het licht direct op de baby schijnt.  Richt de flits indien mogelijk op een dusdanige manier dat het terugkaatst op het plafond of bedek de flits met een plastic zak om het licht zoveel mogelijk te dempen.

 

Zet andere mensen op de foto

De baby is het aandachtspunt van de foto. Alhoewel het af en toe goed is om familieleden en vrienden op de foto te zetten als ze met hun kindje bezig zijn. Dit geeft het “echte” gevoel aan je foto’s en zorgt ervoor dat vrienden en familieleden deze speciale momenten niet snel zullen vergeten.

 

Sla geen enkel detail over
 
Dat de baby in slaap is gevallen, betekent niet dat het tijd is om de camera uit te zetten. Dit is het perfecte moment om details op te vangen die niet eenvoudig te fotograferen zijn op andere momenten. Een close-up van het voetje van de kleine, of zijn handje die een laken vasthoudt zijn een paar voorbeelden hiervan.

Met deze tips zijn we er zeker van dat je babyfoto’s mooier (en schattiger) dan ooit worden.

En nu is het tijd om je geweldige foto’s op een prachtig fotoproduct te zetten. Maak een fotoboek met je favoriete foto’s.

Deel de foto’s op Facebook en Instagram met de hashtag #hetfotoalbum zodat wij kunnen zien wat je er van gemaakt hebt.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen