Tips voor het maken van jouw unieke vakantieboek
01 september 2019 

Tips voor het maken van jouw unieke vakantieboek

Na zes weken vakantie, is het weer tijd voor een nieuw schooljaar! Maar eerst de vakantie afsluiten. Stel daarom een vakantieboek samen van de leukste herinneringen van de afgelopen weken! Want hierin heb je meer dan genoeg leuke uitjes meegemaakt en genoten van een heerlijke zomervakantie. Niets is leuker om hier later weer eens op terug te kunnen kijken.

Hierbij een aantal tips van ons voor jou!

 

Tip 1 Verzamelen maar!

Verzamel al jouw mooiste- en leukste foto’s. Vraag aan je familie en vrienden of zij hun foto’s met je willen delen. Maak een map op je computer waar je alle foto’s, die jij wilt gebruiken, sorteert. Zo creëer je een overzicht van de foto’s die je wilt gebruiken voor je vakantieboek.

 

Tip 2 Type fotoboek

Selecteer een type fotoboek. Welke past het beste bij het verhaal dat je wilt overbrengen. Kies uit hardcover, softcover, spiraalbinding of een verzamelalbum. Kijk hier voor meer informatie over de soorten fotoboeken.

 

Tip 3 Vormgeven/ een geheel/ overzichtelijk

De door jouw geselecteerde foto’s wil je allemaal goed in het door jouw gekozen vakantieboek plaatsen.  Want hoe jammer zou het zijn als dat niet gebeurd. Maak een tijdlijn van je foto’s. Dan wordt het één geheel en overzichtelijk. Breng balans tussen kleine- en grote foto’s en collages.

Extra tip: kies voor de achtergrond van het gehele fotoboek één kleur. Kies standaard een witte of een zwarte achtergrond, of één kleur die bij alle foto’s past.

 

Tip 4 Bespaar niet op het aantal pagina’s

Tijdens de vakantieperiode heb je meer dan genoeg foto’s gemaakt. Door het sorteren van deze foto’s kom je tot de conclusie dat er te weinig plek is voor alle foto’s. Schroom niet door te gaan besparen op het aantal pagina’s, dit is een investering voor de toekomst. Waar je achteraf geen spijt van hoeft te krijgen. Het is tenslotte zonde om mooie herinneringen niet vast te leggen in je vakantieboek!

 

Tip 5 Onderschrift

Wel of geen onderschrift? Dit blijft je eigen keuze! Hierin kun je een keus maken om bij sommige foto’s wel een onderschrift te plaatsen. Kijk naar de ruimte die je hebt en speel met de lettergrootte. Het kan mooi staan om een stuk tekst op de ene pagina te plaatsen en op de andere pagina de bijbehorende foto.

Denk voordat je het vakantieboek gaat maken alvast na over de eventuele teksten die je bij de foto’s wilt plaatsen. Zo kan je rekening houden met de opmaak van het boek. Voor een rustig effect gebruik je één lettertype en één kleur. Een onderschrift zorgt ervoor dat jouw vakantieboek iets persoonlijks wordt.

 

Tip 6 Toegangskaartje

Naast de foto’s van jullie, als gezin of vriendengroep, is het leuk om ook de toegangskaartjes of een kaart van de plaats waar jullie geweest zijn in het boek te plaatsen. Zo breng je een leuke variatie toe.

 

Meteen beginnen? Klik dan hier!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen