Uitstapjes en knutselideeën voor een zonnig Pasen
18 april 2019 

Uitstapjes en knutselideeën voor een zonnig Pasen

Rate this post

Pasen is van oorsprong een feest waarbij het christelijk geloof viert dat Jezus opstond uit de dood, drie dagen na zijn kruisiging. In verloop van tijd zijn er veel niet religieuze feestelijke dingen bijgekomen, zoals de paashaas, paaseieren en het paasvuur.

Pasen bestaat uit twee dagen en valt ieder jaar op een andere datum, maar altijd op een zondag en maandag. Pasen stamt af van het joodse feest Pesach, wat de uittocht uit Egypte herdenkt. Dit is terug te zien in een aantal tradities, zoals het eten van matses.

Het is een tijd waarin veel mensen samen zijn met hun familie en iets leuks gaan doen. Pretparken zijn open, veel restaurants ook en omdat het weekend is zijn de meeste kinderen gewoon thuis. Maar wat moet je doen in slechts twee dagen? Er zijn natuurlijk genoeg leuk dingen te bedenken en daarom hebben wij een paar suggesties voor je!

Er is veel te vinden over leuke knutselwerkjes voor Pasen en wij vinden het dan ook een uitstekend idee om te knutselen in het paasweekend. Maar ook leuke uitstapjes voor het gezin kunnen een mooie dagbesteding zijn. Genoeg keus dus om Pasen dit jaar op een leuke manier te besteden!

Daarom hebben wij wat leuke ideeën verzameld om zelf eens uit te proberen met Pasen.

Ontbijten of lunchen met de familie

Pasen is een tijd van samenzijn met je familie. Met zijn allen ontbijten en/of brunchen is in vele gezinnen onderdeel van de traditie. Samen nieuwe recepten opzoeken en uitproberen is hartstikke leuk!

Een net wat specialer begin van de dag dan gebruikelijk, en daarom een goede tip voor iedereen die zijn of haar paasweekend goed wil beginnen.

Lees hier meer over hoe je een Pasen receptenboek kan maken!

Paasmarkten

Door het hele land worden veel mooie markten georganiseerd tijdens Pasen. De kans is dus groot dat er ook eentje bij jou in de buurt te vinden is. Veel koopjes en lekker eten met een gezellige paassfeer! Wil je echt een bijzondere paasmarkt bezoeken? In Limburg in het plaatsje Panningen wordt ieder jaar de grootste paasmarkt van Nederland georganiseerd. Met meer dan 400 marktkramen en een lengte van meer dan 3 kilometer een enorme markt dus.

Een echte aanrader als je van markten houdt, al kan het wel een beetje ver reizen zijn. Let daarom ook goed op of je in je eigen omgeving een leuke paasmarkt tegenkomt!

Knutselen

Hou je erg van knutselen of wil je dit graag met de kinderen doen? Wij hebben wat ideeën voor Pasen op een rij gezet! De kinderen vinden het zeker weten leuk, maar het kan net zo gezellig zijn om zelf een leuke stukje decoratie of versiering te maken voor of tijdens Pasen.

Een leuk voorbeeld van een mooi knutselwerkje wat je gemakkelijk zelf kan doen voor Pasen is het eiboeket. Klinkt misschien een beetje gek, maar het eindresultaat is hartstikke mooi!

Wat heb je nodig:

  • Twee vazen, een grote en een kleinere die in het midden van de grote vaas past (er moet genoeg ruimte tussen de vazen blijven voor de eieren);
  • Bloemen;
  • Zoveel gekleurde paaseieren als je zelf wilt (hardgekookt)!

 

Plaats de kleine vaas in de grotere vaas. Vul de kleine vaas met water. Vervolgens vul je de ruimte met de hardgekookte gekleurde eieren. Je kan zelf kiezen welke kleur je wilt. Kijk vooral naar wat jij mooi vindt! Zet de bloemen in de kleine vaas in het midden. Wij vinden het resultaat zo leuk, dat we het nog lang na Pasen in de woonkamer laten staan!

Bron: Good Housekeeping

Een ander voorbeeld is een variant op het schilderen van paaseieren. Iedereen heeft dit (als kind) weleens gedaan. Het is simpel, leuke versiering en een gezellige bezigheid om samen te doen. Met deze tips krijgen je beschilderde eieren een mooi marmereffect!

Wat heb je nodig:

  • Hardgekookte eieren;
  • Een bakje water;
  • Nagellak!

We hebben een foto voor je van beschilderde eieren met verschillende nagellak kleuren. Het marmer effect bereik je door verschillende kleuren nagellak in het bakje water te druppelen. voeg een druppel in het midden toe en beweeg het bakje rustig heen en weer, zodat de nagellak verder uitloopt. Als dit mooi verspreid is, in een (soort van) cirkel, voeg je een andere kleur op dezelfde manier toe. Doe dit voor de kleuren die je zelf wilt gebruiken. Dompel eerst de ene helft van het ei onder, waarna je het laat drogen. Zodra de lak helemaal gedroogd is, kan je de andere helft verven. Wil je een andere combinatie? Pak een tweede bakje en volg dezelfde stappen opnieuw!

Goede tip: check eerst welke kleuren nagellak geschikt zijn. Het is belangrijk dat de nagellak blijft drijven op het water en niet naar beneden zakt!

Je kan kiezen voor felle kleuren of meer richting pasteltinten gaan om in de paasstemming te blijven. Het maakt de versiering in ieder geval een stukje unieker dan het doorsnee geschilderde paasei. Daarnaast is het een goed excuus om je oude nagellak nog ergens voor te kunnen gebruiken!

Bron: Weet Het Snel

Dierentuin

Naar de dierentuin gaan is altijd al leuk om te doen, maar met Pasen wordt het nog nét ietsje leuker. Zo zijn er in Artis bijvoorbeeld speciale activiteiten voor de hele familie, zoals een speurtocht voor de kinderen en je kunt ontdekken welke dieren er allemaal eieren leggen. In het Broedmachinehuis kan je de verschillende fases van het broeden terugzien en met een beetje geluk kan je de geboorte van een kuikentje meemaken!

Ook is Wildlands Adventure Zoo in Emmen een avontuurlijk en speciaal uitje, uitermate geschikt voor Pasen! Het hele jaar door zijn er al leuke activiteiten en vorig jaar rond deze tijd opende er een nieuwe achtbaan. Je loopt hier midden tussen de dieren en het is daarom een leuk dagje voor zowel jong als oud!

Keukenhof

In Lisse staat de grootste bloementuin ter wereld, de Keukenhof. Met ruim zeven miljoen bloembollen die elk jaar weer worden geplant, trekt deze unieke locatie jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. Veel toeristen komen ook speciaal een kijkje nemen. De Keukenhof is slechts 8 weken per jaar geopend dus wees er bij!

Met Pasen zijn er speciale thema paviljoens en prachtige velden met bloemen. Er is ook voor kinderen genoeg te ontdekken, dus een uitje tussen de bloemen is geschikt voor het hele gezin!

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke dingen te bedenken om te doen met Pasen. Heb jij nog ideeën? Laat het dan weten tussen de reacties!

Zet je leukste paasfoto’s in een mooie fotoboek of maak een leuke fotoslinger met het thema Pasen!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen