Vijf tips: zo krijg je de mooiste vakantie foto's
23 juni 2017 
in Blog

Vijf tips: zo krijg je de mooiste vakantie foto's

Het begin van het jaar is voorbij gevlogen en de zomervakantie staat alweer voor de deur! Dat betekent dat er weer veel vakantiekiekjes gemaakt gaan worden. Het is natuurlijk enorm leuk om al die vakantie foto’s af te laten drukken in een mooi fotoboek! Bij Het Fotoalbum willen we je dit jaar wat tips meegeven die ervoor zorgen dat jouw vakantie fotoboek nog mooier wordt dan normaal. Daarom hebben wij de volgende leuke tips voor je verzameld:

Tip 1: fotografeer in het gouden uurtje

Bij het maken van foto’s is licht een van de belangrijkste factoren. Licht zorgt ervoor dat jouw foto’s karakter krijgen of juist flets lijken. Een van de belangrijkste lichtbronnen waar je gebruik van maakt tijdens het fotograferen is natuurlijk de zon. Wanneer deze het hoogst staat zorgt deze ervoor dat foto’s flets worden. Het zonlicht is op zijn best voor de foto’s die je wilt maken in het eerste uur na de zonsopgang of vlak voor zonsondergang. De zon staat dan lager aan de hemel en dat zorgt voor mooi warm licht. Dit wordt ook wel het gouden uurtje genoemd. Voor het beste licht moet je dus best vroeg opstaan, maar het levert wel prachtige foto’s op! Wil je weten wanneer het gouden uurtje precies bij jou in de buurt is? Kijk dan eens op deze website.

Tip 2: fotografeer in het blauwe uurtje

Naast het gouden uurtje kent de fotografie ook het blauwe uurtje. Waar het gouden uurtje geld voor het beste licht overdag staat het blauwe uurtje voor het mooiste licht voor fotografie wanneer het nog donker is. Het blauwe uurtje vind plaats in het uur na de zonsondergang of het uurtje voor zonsopgang. De lucht is dan nog een mooie kleur helder blauw die ideaal is om te fotograferen. Ook voor het blauwe uurtje bestaat een website waar je kunt zien hoe laat deze plaatsvind.

Vakantiefotos Vakantiefotos Vakantiefotos

Tip 3: breng diepte in je vakantie foto’s

Het is je vast wel eens opgevallen dat vakantie foto’s soms minder intens lijken dan toen je daar stond? Dat kan komen omdat er te weinig diepte in de foto is gebracht. Diepte kun je in de foto brengen door een voorwerp op de voorgrond te plaatsen. Zo kun je laten zien hoe groot of intens een landschap eigenlijk is. Andere mogelijkheden die je hier bij kunt gebruiken is door te spelen met verhoudingen en leidende lijnen op te nemen in jouw foto’s.

Tip 4: let op je achtergrond

Een afleidende achtergrond kan ervoor zorgen dat de kijker wordt afgeleid van het onderwerp van de foto. Vermijd daarom afleidende prullenbakken, palen, verkeersborden en felgekleurde borden. Dit kun je doen door bijvoorbeeld iets dichter richting je onderwerp te gaan. Zo zorg je ervoor dat de kijker gefocust blijft op het onderwerp van je foto!

Tip 5: geniet van je vakantie

De laatste tip is eigenlijk meteen de belangrijkste. Vergeet niet te genieten van jouw vakantie. Geniet van het lekkere eten, de mooie stranden of juist sneeuw en zorg dat je heerlijk opgeladen terugkomt. Geen zin om een grote camera mee te nemen op reis? Ook met je smartphone kun je de mooiste vakantiefoto’s maken!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen