Wat is OLED?

Wat is OLED?
OLED, QLED, LCD… Als je op zoek bent naar een nieuwe tv, vliegen die termen je om de oren. Maar wat houdt het precies in? Op deze pagina leggen we je uit wat OLED is.


OLED
OLED is één van de nieuwste technieken die gebruikt worden in televisieschermen. Een OLED-tv maakt gebruik van diodes om een beeld op het scherm weer te geven. Dat zijn een soort minuscule lampjes die zelf op kunnen lichten. In tegenstelling tot andere schermen heeft een OLED scherm dus geen achtergrondverlichting nodig. Hierdoor zijn ze meestal platter dan hun soortgenoten die gebruikmaken van andere technieken.

Doordat de diodes individueel oplichten, kunnen ze ook individueel uitgeschakeld worden. Wanneer je dan naar iets zwarts op je beeldscherm kijkt, dan is het ook echt zwart, omdat de diodes uit gaan. Dit zorgt voor een mooier contrast in de beelden die je bekijkt, wat vooral zal opvallen bij films en series met veel donkere beelden.

Voordelen van een OLED-tv zijn:

- Een superdun scherm
- De mooiste contrasten
- Het diepste zwart
- De grootste kijkhoek

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen