Van online foto's naar het mooiste fotoalbum
27 januari 2021 
in Blog

Van online foto's naar het mooiste fotoalbum

Waarschijnlijk herkennen velen dit probleem. Je maakt enorm veel foto’s met je mobiel of met je camera, maar je opslag zit vol. Je wil de foto’s niet verwijderen, omdat het herinneringen met zich mee brengt maar om ze op je mobiel of camera te laten staan is ook geen optie, wat doe je dan?

Met een smartphone maken we meer dan 2,7 miljard foto’s per dag![1] Hoe bizar is dat? Tegenwoordig wil je het liefste alles vastleggen en wil je niets vergeten. Je maakt overal een foto van, denk aan vakantiefoto’s, selfies, foto’s van producten die je wilt hebben, je huisdier, de lucht en ga zo maar door. Ongetwijfeld heb jij ook heel veel foto’s op je smartphone staan.

De kans is groot dat jij ooit de melding hebt gehad dat het geheugen van je telefoon vol zit en dat je foto’s de meeste opslag in beslag nemen, wat doe je dan? Je koppelt je telefoon aan de computer en vervolgens zet je al je foto’s in een mapje op de computer. Zo hoef je de foto’s niet weg te gooien en kan je er af en toe nog naar terug kijken. Probleem opgelost zou je zeggen toch?

Maar laten we heel eerlijk zijn, hoe vaak bekijk je nou dat ene foto mapje op je computer? Hoe vaak denk je nog terug aan de momenten waarop je een foto hebt gemaakt en zoek je die op je computer op?  De vakantie foto’s van de zomer in 2017, in welk mapje staan die? Zoals je al merkt is dit geen goede oplossing, je vergeet als het ware dat je foto’s hebt gemaakt en de herinnering van het moment vervaagt. Wat is dan wel de oplossing?

Wil je vaker terug kijken naar mooie foto’s? Wil je met familieleden herinneringen ophalen van vakantie? Hoe was het eerste jaar van je kindje? Om mooie momenten te koesteren en foto’s niet te vergeten hebben wij de oplossing. Maak een mooi fotoalbum voor alle bijzondere gebeurtenissen.

Maak wat tijd vrij, doorzoek je foto mapjes op je computer en categoriseer je foto’s. Welke foto’s waren van hetzelfde jaar en welke foto’s waren van die ene leuke vakantie? Het is belangrijk om van tevoren te bedenken wat voor fotoalbum je wilt maken en welke foto’s je hiervoor nodig hebt. Maak vervolgens een aantal nieuwe mapjes aan op je computer, voor elk fotoalbum één mapje. Zo heb je een goed overzicht welke foto’s je bij elkaar wilt plaatsen in een fotoalbum.

Nu komt het allerleukste, het maken van je fotoalbum. Via HetFotoalbum.nl heb je veel opties om mooie en originele fotoalbums te maken. Pak het goede mapje op je computer en maak elke pagina uniek. Kies als laatste een mooie omslag van het boek en kijk nog eens of je geen foto vergeten bent. Op het moment dat je pakketje binnenkomt kan de pret beginnen. Blader door je album heen en geniet van alle herinneringen!

Vergeet nooit meer een foto en koester alle waardevolle momenten met een mooi fotoalbum.

 

 

 

[1] https://nl.hardware.info/nieuws/55411/mwc-we-maken-met-smartphones-meer-dan-27-miljard-fotos-per-dag

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen