Zet de tijd even stil met een groeiboek
20 februari 2019 

Zet de tijd even stil met een groeiboek

Zet de tijd even stil met een groeiboek

De tijd gaat snel, veel te snel. Voor je het weet zijn je kinderen langer dan jijzelf en kun je alleen nog maar dromen van de tijd dat ze door de kamer kropen. Om deze tijd nooit te vergeten zijn foto’s van je kinderen ontzettend belangrijk. En laten we eerlijk zijn: alle ouders maken honderden foto’s van hun kinderen. Daarnaast is zwanger zijn voor vele vrouwen een hele bijzondere periode. Er groeit een kindje in je buik! Hoe leuk is het dan om een groeiboek bij te houden, zodat je altijd terug kan kijken op deze mooie tijd!

Ga voor een verzamelalbum

Het fijne aan een fotoalbum maken waar je zelf de foto’s in kunt plakken, is dat je stapsgewijs te werk kunt gaan. Zo kun je steeds weer foto’s verzamelen om erin te plakken. Het verzamelalbum van Het Fotoalbum haalt deze ouderwetse handigheid weer terug. Je bestelt namelijk de omslag en de eerste inhoud (24 pagina’s). In de software kun je dan met het ‘drag-and-drop’ systeem foto’s plaatsen. Wanneer je meer foto’s aan het verzamelalbum wilt toevoegen, kun je eenvoudig een refill bestellen. In het verzamelalbum vierkant L exclusive kun je in totaal 400 pagina’s kwijt!

Laat het verzamelalbum meegroeien

Laat het verzamelalbum vanaf het begin meegroeien met je kind. Zo kun je alle hoogtepunten vastleggen en foto’s toevoegen wanneer je maar wilt. Vergeet niet alles goed bij te houden, zodat de foto’s niet door elkaar lopen. Hieronder geven we een aantal voorbeelden voor de indeling van je groeiboek.

  

Zwangerschapsshoot

Als moeder ervaar je het bijzondere gevoel van een kindje dat groeit in je buik. En die buik zie je ook steeds sneller groeien. Tegenwoordig zijn er hartstikke veel voorbeelden van hoe je je babybuik het beste op op de foto kunt krijgen. Zorg dat je elke week of elke maand een foto maakt om de groeiende buik goed bij te houden.

Tijdens een zwangerschapsfotoshoot is het handig om gebruik te maken van zacht licht dat uit één richting komt. Dit zorgt ervoor dat je de rondingen van je buik mooi ziet. Houdt daarnaast ook rekening met de kleding die je draagt. Met een wijd shirt zie je vrij weinig van je rondingen. Kies voor een mooi lingeriesetje, sport BH of een mooie openvallende blouse.

Vind je een foto van alleen je buik een beetje saai? Maak dan gebruik van accessoires. Zorg voor kleur in je foto om hiermee het geslacht aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een mooie strik of ballon of maak voor elke maand een bordje die kunt vasthouden op de foto. Dit zorgt er ook gelijk voor dat je de foto’s niet door elkaar haalt. Heb jij een kind dat al wat ouder kind? Betrek deze dan ook bij de shoot door bijvoorbeeld zijn handen op jouw buik te leggen of een kusje te laten geven. Maak je foto persoonlijk en zorg dat jij blij bent met het resultaat. Geen inspiratie? Kijk dan eerst even rond op Pinterest of Instagram!

Newborn shoot

Je kindje is net geboren en nog zo klein. Vergeet niet om mooie foto’s te maken in deze eerste weken, want ze zijn zo voorbij! Een baby kan de lichaamstemperatuur zelf nog niet goed regelen. Zorg er dus voor dat je kindje lekker warm blijft. Maak gebruik van dekens en zorg ervoor dat de ruimte verwarmd is. Hieronder hebben we een aantal tips voor een newborn shoot:

 • Maak gebruik van daglicht om mooie heldere foto’s te krijgen.
 • Maak gebruik van een rustige achtergrond.
 • De kleine is soms onvoorspelbaar. dat ene perfecte moment kan omslaan in een huilbui. Zorg daarom voor een camera die snel veel foto’s kan maken van goede kwaliteit.
 • Maak gebruik van leuke accessoires. Denk aan een mandje, kleedjes van (nep) bont, doeken, voedingskussen en leuke kleding

Vraag om hulp tijdens de shoot! Baby’s zijn onvoorspelbaar en een ongeluk zit in een klein hoekje. Hou daarom de doekjes bij de hand en vraag iemand je te helpen. Heeft jouw kindje zijn of haar dag niet? Probeer het dan gewoon een andere keer of maak de foto’s terwijl jouw kind slaapt, dat maakt het gelijk een stuk makkelijker.

Babyshoot

Jouw kindje groeit reuze snel! Probeer daarom zoveel mogelijk vast te leggen, zodat je later altijd terug kunt blikken op deze mooie momenten. Aangezien je kindje zo snel groeit, zijn er ook heel wat mijlpalen om vast te leggen. Wij geven je een aantal voorbeelden:

 • Maak een foto van jouw neus en het neusje van je baby tegen elkaar. Super schattig!
 • Is jouw kindje een beetje moe? Leg dan zijn of haar eerste geeuwtje vast.
 • Kan jij eindelijk wat gel in het haar van je kleintje doen of een schattig staartje maken? Maak een foto van de eerste babyhaartje!
 • Die schattige kleine handjes en voetjes blijven niet altijd zo. Maak hier dus ook foto’s van.
 • Vergeet niet een aantal foto’s te maken als gezin. Vaak ben je zo druk met de kleine bezig dat je weinig foto’s als ouders met je kind hebt.
 • Is jouw kindje een lachebekje? Leg dit snoetje vast voor de meest zoete foto’s.
 • Maak een foto als je kleintje in jouw armen ligt of op je buik in slaapt valt.
 • Vette sneakers of een mooie outfit gekocht voor jouw kind? Dit verdient zeker een foto.
 • Leg de eerste keer dat je baby zelf rechtop kan zitten vast.
 • De eerste keer naar de kapper. Spannend!
 • Heb jij twee kinderen? Maak dan ook een aantal foto’s van hun samen.
 • Je baby kant staan! (Wel nog met een handje van papa en mama). Dit is zeker een mijlpaal.
 • Maak een foto met de favoriete knuffel van jouw kleintje.
 • Vergeet ook geen foto’s te maken met opa en oma. Helaas blijven onze dierbaren niet voor altijd bij ons en zijn deze foto’s een mooie herinnering.
 • De eerste keer zwemmen met jouw kleintje.
 • Maak foto’s van jouw kleine samen met de hond, kat of andere huisdieren.
 • Is jouw kindje druk door het hele huis aan het kruipen? Vergeet geen foto te maken.
 • En natuurlijk ook een foto dat je kindje opeens zelf kan staan en lopen! Oh nee! Ze worden zo snel groot.
 • Au! De eerste tandjes komen door.
 • Je baby eten geven kan ook heel leuk zijn. Het eten ligt vaak overal behalve op het bord of in de mond van jouw baby. Maar dat is zeker ook een fotomoment waard.
 • En ja… daar komt het toch echt. De eerste verjaardag van de kleine. Alweer 1 jaar! Maak jij ook een foto waarop jouw kindje de eerste hap uit de taart neemt?

Natuurlijk zijn er nog veel meer momenten waarop je jouw kind kunt vastleggen! Kies de beste tijd om foto’s te maken van jouw kind, vooral wanneer die er zelf zin in heeft. Probeer ook soms op ooghoogte te fotograferen of een close-up te maken van je kind. Hier komen vaak verrassend leuke beelden uit.

Voeg teksten toe

Maak gebruik van teksten in een groeiboek. Zo kun je verschillende mijlpalen en grappige verhalen beschrijven. Je kan ook een bladzijde toevoegen met een beschrijving van een leuke dag uit het leven van de kleine. Dit is super leuk om later terug te lezen. Laat bij de geboorte en bijvoorbeeld bij iedere verjaardag familie en vrienden een berichtje of een leuke herinnering opschrijven! Het kan soms wel eens gebeuren dat bepaalde mooie momenten vergeten worden. Door onze bovenstaande tips toe te passen blijven alle mooie momenten vereeuwigd.

Wees zo creatief mogelijk en maak gebruik van alle tips en trics voor een prachtig fotoboek vol met herinneringen. En vergeet niet: voor je het weet zijn ze groter dan jijzelf! Heb je een aantal favoriete foto’s van jouw kind? Maak hier dan een persoonlijke kalender van. Ook leuk als cadeau voor opa en oma!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen