Zo maak je waardevolle foto’s tijdens de lockdown
05 januari 2021 

Zo maak je waardevolle foto’s tijdens de lockdown

Helaas staat de wereld nog steeds op zijn kop door de huidige corona pandemie. Het begon voor ons in Nederland allemaal in maart. Ineens was thuiswerken, 1,5 meter afstand houden en geen sociale contacten het nieuwe ‘normaal’. Het was nieuw voor ons allemaal nieuw maar niemand had verwacht dat wij 9 maanden later nog steeds in dezelfde situatie zouden zitten. Al 9 maanden thuis werken, al 9 maanden minder sociale contacten en al 9 maanden niet meer op vakantie. Best wel gek als we er zo over nadenken. 

‘Het leven is een feestje alleen je moet zelf de slingers ophangen’.

De situatie is anders dan wij allemaal gehoopt hadden in de afgelopen 9 maanden en wie weet hoelang het nog gaat duren. Maar hoe anders het leven ook loopt, je kan er altijd zelf een feestje van maken, je moet alleen creatief zijn en zelf je eigen slingers ophangen. Hou je veel van foto’s maken en mooie momenten vastleggen? Denk je dat het vastleggen van vrienden en familie niet meer kan? Wees creatief en ga aan de slag! 

Wat wij ook gezien hebben als het nieuwe normaal is het raam bezoek van familie en vrienden. Kraamvisite veranderde in raamvisite en bij je opa en oma langsgaan werd raambezoek. Dit is DE ideale manier om je vrienden en familie toch te kunnen fotograferen in deze moeilijke tijd! 

Maar hoe maak je die mooie raam foto’s?

  • Het belangrijkste is natuurlijk de communicatie, dit kan bijvoorbeeld door te bellen met elkaar! Zo kun je elkaar goed aanwijzingen geven! 
  • Laat vervolgens het hele gezin plaatsnemen voor het raam, dit kan staand, zittend, liggend, als iedereen maar te zien is! 
  • Daarna kijk je of iedereen door de camera heen ook zichtbaar is! Wellicht moeten ze iets opschuiven of dichter bij elkaar gaan zitten. 
  • Wellicht wil je de sfeer iets opvrolijken en kan het gezin decoratie erbij halen, denk aan slingers, confetti enzovoort! 
  • Dan is het natuurlijk heel belangrijk dat je het goede licht hebt! Kijk door de camera en ga op zoek naar de goede hoek met het beste lichtinval en het minste weerspiegeling! Focus op het gezin binnen en laat hen schitteren! 
  • En het allerbelangrijkste: SMILE! Laat iedereen lachen en zorg voor die gezellige sfeer! 
  • En tot slot, maak het mooiste plaatje! 

Wees creatief en je krijgt een nieuwe kijk op fotografie en het vastleggen van waardevolle momenten! 

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen