De mooiste plekken om te fotograferen in Toscane
15 december 2020 

De mooiste plekken om te fotograferen in Toscane

Wil je in de toekomst naar Toscane? We geven je tips voor de allermooiste foto’s. Heel Toscane is eigenlijk een fotogenieke regio, maar om je te inspireren hebben we een aantal must-sees op een rijtje gezet.

Verzekeringen op orde

Een reis naar Toscane is makkelijker te realiseren dan je denkt. Er zijn talloze betaalbare vakantiehuisjes en B&B’s. Tickets op Pisa vanaf Eindhoven, Rotterdam en zelfs Amsterdam zijn niet al te duur en een eventuele auto huur je er ook tegen een schappelijke prijs. Zeker als je met fotoapparatuur op stap gaat, dien je wel extra op je verzekering te letten.

Rustiek stadje: Pienza

In de grotere steden van Italië, zoals Bologna en Milaan, vind je veel markante gebouwen om te fotograferen. Het Toscaanse landschap biedt met diverse kleine dorpjes een wat rustieker aanblik. Zo is Pienza, het stadje waar de beroemde schapenkaas Pecorino vandaan komt, typisch zo’n Etruskisch bolwerkje dat niet veel mensen kennen en waar je in de smalle, eeuwenoude straatjes verrassende plaatjes kunt schieten. Ook heb je er leuke doorkijkjes en vanaf de rand van de stad een schitterend uitzicht over de beroemde Val d’Orcia – UNESCO werelderfgoed.

Droste-effect bij La Foce

Google je op Toscane, dan krijg je negen van de tien keer het fameuze slingerweggetje met de cipressen te zien. Zet koers naar La Foce en/of Radicofani en maak je eigen foto van het tafereel. In het echt ziet het er net zo sprookjesachtig uit. Heb je een reisgids waar dezelfde foto in staat, dan kun je deze erbij fotograferen voor het Droste-effect.

Verrassend Arezzo

Niet vaak genoemd in de reisgidsen en -blogs is Arezzo, een middelgrote stad dicht tegen de Chianti. Het scheve plein, waar de film La Vita È Bella is opgenomen, is verrassend mooi. Het hele oude centrum is een lust voor het oog. Naast het fotograferen kun je hier prima een middagje aan winkelen besteden. Grote modehuizen tot piepkleine bakkerszaakjes zijn er aanwezig. Fotovakantie of niet: Arezzo is sowieso een aanrader.

Burcht van Karel de Grote: San Galgano

Nabij San Quirico d’Orcia, ook in de Val d’Orcia, vind je de burcht die ooit door Karel de Grote werd gesticht: San Galgano. Je ziet hier ook een zwaard, dat er al eeuwen met de helft uit de grond steekt. Het verhaal vertelt dat een ridder rust zocht, niet meer wilde vechten en daarom symbolisch zijn zwaard in de grond stak – een soort andere versie van de begraven strijdbijl. Er zit hier trouwens een leuk wijnbarretje, ook niet geheel onbelangrijk.

 

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen