Maak Magische Kerstfoto's met Onze Tips!
28 november 2023 
in Blog

Maak Magische Kerstfoto's met Onze Tips!

Kersttijd biedt de perfecte gelegenheid om onvergetelijke foto's te maken, en je hebt waarschijnlijk alles al binnen handbereik. Van feestelijke verlichting en matchende outfits tot nieuwe tradities - ontdek je favoriete Kerstfotografie-ideeën en leer hoe je jouw feestelijke momenten tot leven kunt brengen met hetfotoalbum.


Feestelijke verlichting voor magische sfeer

Goede verlichting is de sleutel tot prachtige foto's en brengt de betoverende sfeer van kerst tot leven. Profiteer volop van de feestelijke verlichting die je in huis hebt gehaald. Speel met kaarslicht voor een knusse warmte of maak foto's bij de open haard. De flakkerende vlammen en speelse schaduwen zorgen voor een uniek lichtspel, waardoor elke foto een eigen verhaal vertelt. 


Feeërieke lichtjes en kleurrijke lampjes van de kerstboom voegen diepte toe, vooral wanneer je het bokeh-effect gebruikt. Dit Japanse woord beschrijft de zachte, onscherpe cirkels van kleur en licht die je ziet op de achtergrond van foto's.Moderne smartphones vervagen automatisch kleine lichtjes op de achtergrond, zodat je moeiteloos dit betoverende effect kunt creëren, zelfs zonder een professionele camera!


De kerstboom als betoverende achtergrond

Jouw kerstboom is de ideale achtergrond voor prachtige foto's. Of je nu een perfecte kleurencombinatie hebt of het lijkt alsof kerst je woonkamer heeft overgenomen, de kerstboom op de achtergrond geeft je foto's automatisch een feestelijke touch. Zelfs met een bescheiden boom kun je spelen met perspectief door deze dichter bij de camera te plaatsen. Geen boom? Geen zorgen. Voeg decoraties toe aan je kamer door middel van een fotoslinger. Maak het persoonlijk door je favoriete foto's  te gebruiken voor een gepersonaliseerde kerst fotoslinger met hetfotoalbum.nl.


Stijlvolle outfits voor onvergetelijke beelden

Trek de meest feestelijke outfits aan voor een onvergetelijke kerstfoto. Denk aan bijpassende pyjama's, inclusief een set voor je huisdieren. 


Als je niet volledig van outfit wilt veranderen, voeg dan een kerstmuts of rendiergeweien toe voor een vrolijke noot. Groepsfoto's kunnen perfect zijn voor gepersonaliseerde kerstkaarten. Een andere leuke optie is om 12 looks voor de 12 maanden van het jaar voor te bereiden, die je kunt gebruiken voor een gepersonaliseerde kalender. Van strandkerstman tot verliefde Rudolf, de mogelijkheden zijn eindeloos.


Focus op betoverende momenten

De vreugde van kerst begint ruim voor de grote dag, dus richt je niet alleen op foto's maken op de 25e. Of het nu gaat om het versieren van peperkoekhuizen, samen de kerstboom optuigen of brieven aan de Kerstman schrijven aan de eettafel, houd je telefoon of camera bij de hand om ook de kleine magische momenten vast te leggen.Incorporatie van familietradities

Zorg ervoor dat je familietradities integreert in je foto's. Heb je er nog geen? Start er dan een.  Ga bijvoorbeeld elke kerstvakantie samen met je kids schaatsen of organiseer een jaarlijks evenement met foute kersttruien. Laat iedereen een grappige kersttrui uitkiezen voor iemand anders. Dat belooft een hoop plezier en gelach! Wat het ook is, leg de kerstvreugde vast op camera. Een leuke traditie kan zijn om jaarlijkse foto's van je hele familie op dezelfde plek in huis te maken, altijd in de volgorde van leeftijd. Dit wordt vooral leuk naarmate de kinderen ouder worden en de dynamiek in lengte over de jaren ziet veranderen.


Flits aan of uit?

Voor een natuurlijke uitstraling is natuurlijk licht bijna altijd de voorkeur boven flitslicht. Werk bij voorkeur op licht bewolkte dagen, waar de zon niet fel in huis schijnt en harde schaduwen creëert. Zelfs 's avonds is het vaak niet nodig de flitser te gebruiken. Blijf dicht bij lichtbronnen zoals je kerstverlichting of kaarsen, en gebruik eventueel een statief om stabiele foto's te maken.


Denk aan het eindresultaat

Wat ga je doen met je foto's? Als je al deze moeite hebt gedaan, overweeg dan om ze in je huis te laten schitteren. Misschien wil je een kerstfotoalbum maken met al je herinneringen, of misschien ben je wel geïnteresseerd in een gepersonaliseerde fotoslinger. Wat je ook kiest, stem je foto's erop af. Laat je kerstherinneringen niet verstoffen in de digitale software van je computer of telefoon; verander ze in tastbare herinneringen. Bij hetfotoalbum kun je bijvoorbeeld een fotoslinger maken om elk jaar tevoorschijn te halen, een kalender met leuke herinneringen, of deel de magie met een gepersonaliseerd kerstcadeau voor je dierbaren. Het was nog nooit zo eenvoudig als bij HetFotoalbum.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen