5 moderne gebouwen in Rotterdam om te fotograferen
03 februari 2023 

5 moderne gebouwen in Rotterdam om te fotograferen

Rotterdam is een stad die bekend staat om haar moderne architectuur en indrukwekkende gebouwen. Hieronder beschrijf ik vijf moderne gebouwen in Rotterdam die zeker een bezoek waard zijn. 

1. De Markthal
De Markthal in Rotterdam is een unieke en indrukwekkende plek. Opgericht in 2014, is de Markthal een innovatieve en moderne markthal die bezoekers een unieke ervaring biedt.

Het gebouw is ontworpen door de architectenbureau MVRDV en is een echte eyecatcher. De Markthal is een grote hal met een prachtig glazen dak dat het daglicht doorlaat en een prachtig uitzicht biedt op de stad. Binnenin de hal bevinden zich talloze kraampjes met verse producten en delicatessen. Hier kun je terecht voor alles van verse groenten en fruit tot kaas en vleeswaren. Er zijn ook kraampjes met bakkers- en patisserieproducten, waar je heerlijke taarten en gebakjes kunt kopen.

Maar de Markthal is meer dan alleen een markthal. Er zijn ook talloze winkels en restaurants waar je heerlijk kunt eten en drinken. Er is zelfs een supermarkt waar je boodschappen kunt doen. En voor de kunstliefhebbers is er ook een grote muurschildering, genaamd de "Horn of Plenty", die een prachtig uitzicht biedt op de stad en een echte aanwinst voor het gebouw is.

Al met al is de Markthal in Rotterdam een unieke en indrukwekkende plek die zeker een bezoek waard is. Of je nu op zoek bent naar verse producten, heerlijke maaltijden of gewoon een prachtig uitzicht, de Markthal biedt het allemaal.


2. De Kunsthal
De Kunsthal in Rotterdam is een prachtige locatie voor kunstliefhebbers. Het gebouw, ontworpen door de beroemde architect Rem Koolhaas, is een waar architectonisch wonder en biedt een unieke ervaring voor bezoekers.

De Kunsthal is een van de meest populaire musea in Rotterdam en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het museum biedt een grote variëteit aan kunstexposities, van hedendaagse kunst tot klassieke meesters. Er is voor ieder wat wils te vinden in de Kunsthal.

Een van de hoogtepunten van de Kunsthal is de collectie van Nederlandse kunstenaars. Bezoekers kunnen genieten van werken van beroemde kunstenaars zoals Vincent van Gogh, Rembrandt en Frida Kahlo. Er zijn ook regelmatig tijdelijke exposities waar bezoekers kunnen genieten van werken van nieuwe en opkomende kunstenaars.

Naast de kunstexposities biedt de Kunsthal ook een aantal educatieve programma's voor bezoekers van alle leeftijden. Er zijn rondleidingen, workshops en lezingen die de bezoekers helpen om meer te leren over de kunst die zij zien.

De Kunsthal is een prachtige locatie voor een dagje uit. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige kunst terwijl ze genieten van het architectonische wonder dat is het gebouw. Het is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en architectuur.


3. De kubuswoningen

De kubuswoningen in Rotterdam zijn een uniek onderdeel van de stad. Deze woningen, die in de jaren '70 en '80 zijn gebouwd, zijn opvallend vanwege hun kubusvormige bouwstijl. Ze zijn ontworpen door architect Piet Blom en zijn bedoeld om de bewoners in staat te stellen om te leven in een stedelijke omgeving, terwijl ze toch een gevoel van ruimte en privacy hebben.

De kubuswoningen zijn opgebouwd uit 36 kubussen die op elkaar zijn gestapeld. Elke kubus fungeert als een aparte woning, met een eigen ingang en een eigen terras. De woningen zijn opgenomen in een groot gebouw dat bekend staat als de 'kubuswoningenkom'. Dit gebouw biedt ook gemeenschappelijke ruimtes zoals een speeltuin, een parkeergarage en een dakterras.

De kubuswoningen zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een unieke en moderne woning in een stedelijke omgeving. Ze zijn zeer efficiënt qua ruimtegebruik en bieden veel privacy. Bovendien zijn ze een waardevolle toevoeging aan de Rotterdamse architectuur.

Toch hebben de kubuswoningen ook hun beperkingen. Ze zijn bijvoorbeeld moeilijk te verwarmen en koelen, en het is lastig om grote meubelstukken of spullen in de woning te plaatsen. Ook zijn er weinig ramen, wat kan leiden tot een gebrek aan daglicht.

Desondanks zijn de kubuswoningen een unieke en waardevolle toevoeging aan de stad Rotterdam. Ze zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een unieke en moderne woning in een stedelijke omgeving. Ze zijn een waardevolle toevoeging aan de Rotterdamse architectuur en blijven een belangrijk onderdeel van de stad.


4. De Rotterdam

De Rotterdam is een icoon in de havenstad Rotterdam. Het gebouw, ontworpen door architect Rem Koolhaas, is een van de grootste woontorens van Europa en is een uniek voorbeeld van hedendaagse architectuur.

De Rotterdam heeft een totale hoogte van 150 meter en telt maar liefst 42 verdiepingen. Het gebouw bestaat uit drie hoogbouwdelen die zijn verbonden door een gemeenschappelijke begane grond. In deze begane grond bevinden zich onder andere winkels, restaurants en een hotel.

Het gebouw is ontworpen om een optimale energiebalans te behouden. Zo is het voorzien van zonnepanelen en heeft het een geavanceerd ventilatiesysteem. Ook is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid en recycling.

De Rotterdam is niet alleen een architectonisch hoogstandje, het biedt ook een prachtig uitzicht over de stad. Vanaf de bovenste verdiepingen kun je genieten van een panoramisch uitzicht over de haven van Rotterdam en de skyline van de stad.

Het gebouw is niet alleen een bezoek waard voor architectuurliefhebbers, ook voor de gewone bezoeker is het een indrukwekkende ervaring. De Rotterdam is een echte blikvanger in de stad en een symbool van de moderne Rotterdamse architectuur.


5. Timmerhuis
Het Timmerhuis in Rotterdam is een uniek en iconisch gebouw dat zich bevindt in het hart van de stad. Het gebouw, dat in 2014 werd voltooid, is ontworpen door de beroemde architect Rem Koolhaas en diens bureau OMA. Het Timmerhuis is een combinatie van oud en nieuw, waarbij een oud gebouw uit de jaren 50 is gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwe toren.

Het gebouw biedt een mix van functies, waaronder kantoren, appartementen, een hotel, een bibliotheek en een dakterras met uitzicht over de stad. Het Timmerhuis is ook een belangrijk cultureel centrum, met een theater, een filmzaal en een expositieruimte.

Een van de opvallende kenmerken van het Timmerhuis is zijn geometrische vormen en gebruik van glas en beton. Het gebouw heeft ook een groene daktuin die bijdraagt aan de duurzaamheid van het gebouw.

Het Timmerhuis is een belangrijk onderdeel van de stedelijke ontwikkeling van Rotterdam en staat bekend als een van de meest innovatieve en architectonisch interessante gebouwen in de stad. Het is zeker een bezoek waard voor degenen die geïnteresseerd zijn in architectuur en stedelijke planning.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen