Maak jouw fotoboek compleet met de mooiste achtergronden
25 september 2016 
in Blog

Maak jouw fotoboek compleet met de mooiste achtergronden

Het fotoboek is bijna compleet. Je hebt de foto’s al geselecteerd en er is zelfs een indeling gemaakt. Het enige wat nog rest is het zorgvuldig selecteren van de juiste achtergrond. Wat zijn de mooiste achtergronden? En waar moet je op letten wanneer je een achtergrond kiest? Onderstaande tips geven antwoord op deze vragen.

Kies naar gelegenheid

Voordat je een keuze maakt is het belangrijk om goed te kijken naar de gelegenheid waar het fotoboek voor bedoeld is. Is het de love-1445269_960_720bedoeling dat het fotoboek een luxe uitstraling heeft, kies dan voor een zwarte, of in ieder geval donkere achtergrond. Dit maakt het direct luxer dan een felkleurige achtergrond. Bij een trouwfotoboek zijn lichtere kleuren juist mooier, of kleuren die ook werden gebruikt tijdens de bruiloft. Denk hierbij aan pasteltinten.

Maak zelf mooie achtergrondfoto’s

De meeste fotoboeken worden gevuld met vakantiefoto’s. Probeer tijdens een vakantie al mooie achtergrondfoto’s te maken, bijvoorbeeld van de omgeving. Hierdoor wordt het mogelijk om een soort reis te creëren in het fotoboek. Denk bijvoorbeeld aan een rondreis door Thailand. Je komt dan op verschillende plekken en op elke plek hangt een andere sfeer. Om deze sfeer zo goed mogelijk vast te leggen in een fotoboek kun je de achtergrondfoto’s aan een plaats koppelen. Wanneer je enkele dag in Bangkok bent geweest gebruik je de foto van de skyline van Bangkok, die je zelf hebt geschoten, als achtergrond voor de foto’s die je daar gemaakt hebt.

city-1567283_960_720

Gebruik verschillende achtergronden

Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om één achtergrondfoto voor het gehele fotoboek te selecteren, maar het is nog leuker om af te wisselen. Zoals eerder genoemd is het voorbeeld van Thailand een leuvoorplussers-foto1ke optie. Wat je ook kunt doen is een kleur verbinden aan een onderdeel. Wanneer je bijvoorbeeld een fotoboek maakt van de eerste levensjaren van jouw (klein)kind is het leuk om ieder jaar een andere achtergrondkleur te geven. Het eerste jaar is groen, dan komt geel, dan blauw etc. Het leuke hiervan is dat je dit ook aan de zijkant van het boek kunt zien en dan meteen naar het juiste jaar kunt gaan.

Door de juiste achtergrond te kiezen maak je jouw fotoboek nog mooier en unieker. Kies dus zelf welke sfeer je wilt creëren en begin vandaag nog met het samenstellen van jouw gepersonaliseerde fotoboek.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen