Waarom een fotoboek maken leuk is.
12 januari 2022 

Waarom een fotoboek maken leuk is.

Oké, als je eenmaal je fotoboek in handen hebt, geeft dat een heerlijk gevoel. Het maken ervan – of in elk geval de gedachte hieraan – voelt voor velen echter meer als een klusje dat moet. Je moet nog steeds al die foto’s uitzoeken en dan moet je het hele fotoboek ook nog gaan maken. En je komt al zoveel tijd tekort! Herkenbaar? Laat ons je helpen met beginnen, want een fotoboek maken is typisch zo’n klus die juist hartstikke leuk is wanneer je er eenmaal mee bezig bent.1. Je herbeleeft leuke herinneringen
Terwijl je bezig bent met je fotoboek komen al die herinneringen weer boven. Dus als je terugkomt van vakantie en je hebt na een week al het gevoel dat je nooit bent weggeweest, is het maken van een fotoboek dé oplossing! Je waant je weer even helemaal in tropische sferen…of daar waar je dan ook bent geweest.

2. Je kunt eraan werken wanneer het jou uitkomt
Bedenk dat het fotoboek niet meteen af hoeft te zijn. Je kunt het boek rustig tussendoor opslaan en ermee verder gaan wanneer het jou uitkomt. je kan ook met het start van het jaar beginnen, je vult deze aan wanneer je iets nieuws heeft beleefd en bestelt het boek pas aan het einde van het jaar, wanneer je helemaal tevreden is. Zo kan het ook!

3. Het is een momentje voor jezelf
Na een drukke dag kun je je even terugtrekken in je eigen wereld achter je laptop of computer. Niet weer voor die tv hangen of steeds maar op je smartphone kijken, maar gewoon even lekker bezig zijn. En dan niet gewoon maar iets doen, maar bezig zijn met jouw leuke foto’s vol herinneringen waar je straks een prachtig boek voor terugkrijgt! Dus laat die gedachten lekker afdwalen en kom tijdens drukke dagen juist even helemaal tot rust door het maken van een fotoboek.

4. Je kunt al je creativiteit erop loslaten
Natuurlijk, je kunt kiezen voor een strakke pagina-indeling en witte pagina’s, dat is inderdaad heel stijlvol. Maar je kunt ook gewoon van elke pagina een feestje maken en je creativiteit flink de vrije loop laten. Experimenteer met je foto’s, leuke achtergronden, vrolijke cliparts, sjablonen en nog veel meer. De mogelijkheden van de software zijn eindeloos, dus ga op ontdekkingsreis!

5. Een heerlijk winters klusje
Geen zin om in de zomer na een dag werken achter je computer te kruipen? Dan spaar je je foto’s toch gewoon op? In de winter is het juist heerlijk om lekker warm binnen te zitten met een kop thee, een koekje en dan lekker wegmijmeren bij al die foto’s met leuke herinneringen. Wij kunnen ons ergere dingen voorstellen.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen