Een Hemels Winters Appeltaartje: Stap voor Stap Recept
12 januari 2024 
in Blog

Een Hemels Winters Appeltaartje: Stap voor Stap Recept

Beste lezers van hetfotoalbum,

Waar we niet alleen herinneringen vastleggen maar ook smaken en geuren delen. Vandaag hebben we een onweerstaanbaar recept voor je: ons Hemels Winters Appeltaartje. Volg deze eenvoudige stappen om een heerlijk appeltaartje te bakken dat je smaakpapillen zal verwennen. Dit recept is goed voor 10 tot 12 personen, perfect voor een gezellig samenzijn.


Ingrediënten:

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei (de helft voor het deeg, de andere helft om te bestrijken)
  • 8 gram vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 1,5 kilo zoetzure appels (ongeschild, bijvoorbeeld Goudreinet)
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 3 theelepels kaneel
  • 15 gram paneermeel


Benodigdheden:

  • Springvorm 24 cm


Stap-voor-Stap Instructies:

Stap 1: Voorbereiding

Klop het ei los en verdeel het in twee delen. Bewaar de ene helft voor het deeg en gebruik de andere helft om de bovenkant van de taart te bestrijken.


Stap 2: Deeg Maken

Meng in een kom de roomboter, witte basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, een half ei, vanillesuiker en een snufje zout tot een stevig deeg. Verdeel het deeg in 3 gelijke delen.


Stap 3: Appels Voorbereiden

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in plakjes. Meng in een kommetje de kristalsuiker met kaneel.


Stap 4: Voorverwarmen en Voorbereiden

  • Verwarm de oven voor op 170 °C (boven- en onderwarmte).
  • Vet de springvorm in en bestuif deze met bloem.


Stap 5: Deeg Uitrollen en Vormen

Gebruik één deel deeg om de bodem van de vorm te bedekken. Een tweede deel deeg gebruik je voor de randen. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad of druk losse stukjes tegen elkaar in de vorm.


Stap 6: Paneermeel Toevoegen

Strooi het paneermeel op de bodem van de beklede bakvorm. Het paneermeel absorbeert het vocht van de appels.


Stap 7: Appelschijfjes Toevoegen

Doe de helft van de appels in de vorm en strooi hier ⅓ van het kaneelsuikermengsel overheen. Voeg de rest van de appelschijfjes toe en strooi de rest van het kaneelsuikermengsel erover.


Stap 8: Deegstroken en Bestrijken

  • Rol het laatste deel deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van ongeveer 5 mm dikte. Snijd stroken van ongeveer 1 cm breed.
  • Leg de stroken kruislings op de appeltaart. Gebruik extra deegstroken om de rand rondom af te werken. Gebruik de andere helft van het ei om de stroken deeg in te smeren.


Stap 9: Bakken

Zet de taart iets onder het midden van de oven en bak gedurende 60 minuten op 170 °C, totdat deze gaar en goudbruin is.


Stap 10: Afkoelen en Serveren

  • Laat de taart afkoelen in de vorm voordat je de ring verwijdert. 
  • Geniet van een warm stukje met een toef slagroom, of laat de smaken nog intenser worden voor de volgende dag.


Tips:

  • Voor extra genot: een beetje warm met een toefje slagroom. Maar eerlijk gezegd is het taartje de volgende dag nóg lekkerder, wanneer de smaken goed zijn doorgetrokken.
  • Combineer verschillende appels voor een rijkere smaak.
  • Een kopje warme appelcider, kaneelthee of zelfs een latte complementeren perfect de smaken van de appeltaart.
  • Combineer verschillende soorten appels voor een complexere smaak. Granny Smith voegt bijvoorbeeld wat extra frisheid toe.


Bewaren:

Het Hemels Winters Appeltaartje kun je twee tot drie dagen buiten de koelkast bewaren.


Dank je wel dat je samen met hetfotoalbum de keuken in bent gedoken om dit Hemels Winters Appeltaartje te bereiden. We hopen dat de geur van kaneel en appels je huis heeft gevuld en dat het bakken van deze taart een moment van warmte en gezelligheid heeft gebracht.


Proef de liefde en zorg die in elke laag van dit heerlijke taartje zit. De combinatie van stevige appels, subtiele kaneel en het krokante deeg zal zeker een glimlach op je gezicht toveren.


Wil je deze bijzondere momenten vastleggen? Denk er dan eens over na om een fotoboek te maken bij hetfotoalbum. vereeuwig niet alleen de smaak van dit appeltaartje, maar ook de gezellige momenten in de keuken, de lachende gezichten en het plezier van samen bakken.


Probeer dit heerlijke appeltaartje en deel de smaak van gezelligheid met je dierbaren. Bakken maar! 🍏🥧✨


Met culinaire groeten,


Hetfotoalbum-Team

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen