4 tips voor mooie newborn foto's
01 maart 2023 
in Blog

4 tips voor mooie newborn foto's

In deze blog lees je 5 eenvoudige tips voor het maken van mooie newborn foto's. De foto's waar jij en je familie levenslang van kunnen genieten. Voor je het weet zijn ze al weer een peuter. Wacht niet te lang, en maak snel jouw foto's!

1. Maak het warm in huis
Als de baby blij is, is de fotograaf blij. Wanneer jij het comfort van je baby in de gaten houdt zal een fotoshoot gemakkelijk verlopen. Denk hierbij aan als de baby trek heeft, of moe is dan zal hij waarschijnlijk beginnen met huilen of trappelen. Denk hierbij dus aan genoeg slaap, en geef je baby optijd te eten voor de fotoshoot. Een melk-dronken baby staat nog steeds perfect op foto's. Dit kan allemaal verstoord worden als je baby het koud heeft. Zorg er dus voor dat wanneer jij een fotoshoot gaat doen dat de ruimte waarin het gedaan word warm is, zorg er ook voor dat wanneer het voor de baby niet warm genoeg is dat er dekentjes of een muts aanwezig is.

2. Betrek broers en zussen erbij
Als ouders is er niks mooiers dan naar je eigen kinderen te kijken. Natuurlijk bij een fotoshoot al helemaal. Maak leuke familie fotos's van de kinderen om hier heel je leven lang naar te kunnen kijken.

3. Gebruik de aanwezige spullen als rekwisieten. 
Je hoeft voor de fotoshoot van je baby geen nieuwe rekwisieten te kopen. Deze heb je waarschijnlijk al. Denk hierbij aan het dekentje die je oma aan kraamcadeau heeft gegeven. Dit zijn voorwerpen die een diepere betekenis geven aan je babyfoto's. Voorbeelden van andere rekwisieten zijn:
- De eerste kleertjes
- Favoriete speelgoed of knuffel
- De eerste deken of doek waar jij jouw baby thuis in hebt gewikkeld

4. Voorbereiding
Het is heel belangrijk om voor een fotoshoot een goede voorbereiding te hebben. Al helemaal als de shoot met een baby is. Zorg ervoor dat de apparatuur klaar staat, en dat de kamer op een goede temperatuur is voor de baby. Denk bij voorbereiding ook aan de flesjes, voeding, luiers en kleding.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen